KPMG Emin Adımlarla Devam Ediyor

KPMG Emin Adımlarla Devam Ediyor
23.12.2023

Son şampiyon iyi başladığı sezonda namağlup unvanını korumaya devam ediyor. Çeyrek finalde Eczacıbaşı Topluluğu’yla karşılaşan başarılı ekip set vermeden yarı finalin son biletini aldı.

Son yarı final vizesi için sahaya çıkan KPMG ve Eczacıbaşı maçın başında birbirlerin karşı tam bir üstünlük sağlayamadı. İlk dakikalar 2-2 eşitlikle geçildi. KPMG, 2 numaradan Esra ile yaptığı hücumlarla rakibinin dengesini bozmaya çalıştı ve skoru 7-3'e getirdi. Oyun disiplininden kopmayan Eczacıbaşı durumu 13-10 yaptı. KPMG farkın daha çok kapanmasına izin vermeyince Eczacıbaşı 15-10'da ilk molasını aldı. Mola dönüşünde tekrardan ritmini bulan Eczacıbaşı skoru 16-13'e taşıdı. Bunun üzerine KPMG maçtaki ilk molasını istedi. Eşleşmeleri Elif Ece ile çok iyi değerlendiren Eczacıbaşı takibini sürdürdü (19-18). KPMG, rakibinin yaklaşması üzerine panik butonuna basmadı ve skoru 22-18'e getirdi. Setin sonunda bir geri dönüşe imza atmak isteyen Eczacıbaşı ikinci molasını aldı. Heyecan fırtınası şeklinde geçen son bölümde KPMG seti bitirdi (25-21). 

İlk setteki kalite ve rekabet ikinci sete de taşındı ve ilk bölüm 4-4 eşitlikle geçildi. Terazide daha ağır basan taraf KPMG oldu ve skorda 9-6 öne geçti. Rakibinin farkı açmasına engel olmak isteyen Eczacıbaşı ilk molasını aldı. Betül'ün Ceren ve Hülya'ya dağıttığı toplar üzerinden sayılar üreten KPMG farkı 8 sayıya kadar çıkardı (15-7). Eczacıbaşı ikinci mola hakkını da kullandı. Moladan daha istekli dönen Eczacıbaşı farkı eritmeye başladı (16-11) . Rakibinin çıkışlarına karşı oyundan kopmayan KPMG, yeniden oyunda üstünlüğü ele geçirdi (21-11). Set sonlarını iyi oynayan KPMG bu sete de noktayı koydu (25-11).  

Üçüncü setin ilk sayısı iki takımın da savunmada muhteşem performans sergilediği bir rallinin sonunda Eczacıbaşı'nın oldu. Elif'in bulduğu sayılar ile öne geçen Eczacıbaşı tabelaya 6-8 yazdırdı. Kalite çıtasının giderek yükseldiği üçüncü sette uzun rallinin kazananı Yeşim ile KPMG oldu (8-9). KPMG'nin durumu eşitlemesinden sonra Eczacıbaşı setteki ilk molasını aldı (10-10). Setin ortalarında alıştığımız oyununu ortaya koymaya başlayan KPMG arka arkaya bulduğu sayılarla skoru 14-12'ye taşıdı. İki takımın da kalitesini gösterdiği dakikalarda rakibinin serisine 0-3'lük seri ile karşılık veren Eczacıbaşı tabelada 14-15 öne geçti, KPMG mola dedi. Mola dönüşünde iki takım da fırsatları çok iyi değerlendirdi. Set sonuna girerken kritik sayı Çiğdem'den geldi ve Eczacıbaşı skoru 17-20 yaparak çok önemli bir avantaj elde etti. Mola sonrasında 3-0'lık seri yakalayan KPMG sete tekrardan denge getirdi. KPMG'yi durdurmanın yolunu mola almakta gören Eczacıbaşı da mola haklarını tamamladı. Hata yapmayan KPMG maçı set vermeden kazandı ve son yarı finalist oldu (25-22). 

Ece'nin yokluğunda takımını sırtlayan Hülya 22 sayıyla oynadı. Eczacıbaşı'nın en skorer ismi 17 sayıyla Elif Ece oldu.

İstatistik

 

Diğer Fotoğraflar