KPMG Final’de

KPMG Final’de
05.01.2024

Fonex Şirketler Voleybol Ligi Kadınlar Kategorisi'nde ilk yarı final müsabakasında önceki sezonun finalistleri karşı karşıya geldi. Dev maça Özge'nin etkili servisleri ile başlayan Türk Telekom ilk dakikalara 0-4 önde geçti. Türk Telekom'un hızlı başlangıcı karşısında KPMG ilk molasını alarak oyuna girmek istedi. Mola dönüşünde KPMG aradığı sayıyı buldu. Ece'nin servise geçmesiyle rüzgarı tersine çevirmeyi başaran KPMG tabela 5-5'i gösterirken eşitliği yakaladı. İki takımın da oyuna dahil olması ile birlikte maçtaki kalite ve heyecan seviyesi giderek arttı. Heyecanlı rallilere sahne olan bölümde Ece ve Kaptan Yeşim ile etkili olan KPMG skoru 17-13'e kadar getirdi. Rakibine karşılık vermekte zorlanmaya başlayan Türk Telekom ilk molasını istedi. Mola dönüşünde hız kesmeyen KPMG doğru hücumlarıyla sonuca gitmeye devam etti (21-14). Türk Telekom ikinci mola hakkını da kullandı. Enfes rallilere sahne olan setin son bölümünde KPMG üstünlüğünü korumasını bildi ve ilk setin kazananı oldu (25-16). 

İkinci setin açılış sayısı arkadaki boşluğu iyi değerlendiren Aslıhan'dan geldi. KPMG'nin başarılı savunma performansına karşılık Türk Telekom'un hücumda ritmini bulmaya başlaması ilk dakikaların 9-9 eşitlikle geçilmesini sağladı. Hücumda istediğini almaya başlayan Türk Telekom 0-3'lük seri yakaladı ve skoru 9-12'ye getirdi. KPMG serinin ardından reaksiyon göstermeyi başarsa da farkı 3 sayıdan aza indiremedi. Takımının maça yeniden ağırlığını koymasını isteyen KPMG antrenörü Muharrem Polatdemir setteki ilk molasını aldı. Rakinin tüm çabalarına rağmen farkın erimesine mani olan Türk Telekom Eda Naz'ın güzel smacı ile bulduğu sayı ile skoru 13-18 yaptı. KPMG ikinci molasını aldı. Mola sonrasında da oyununa kaldığı yerden devam eden Türk Telekom Özge'nin dört numaradan sert smacı sonrasında durumu 16-22'ye getirdi. Seti bırakmak istemyen KPMG arka arkaya bulduğu sayılarla Türk Telekom'a mola aldırdı (18-22). Setin son dakikalarında hata yapmayan Türk Telekom maça dengeyi getirdi (21-25). 

Üçüncü set kalitenin ne kadar yükseldiğini gösteren bir ralli ile başladı ve rallinin kazananı KPMG oldu. Dengede devam eden sette Türk Telekom Şeyma ve Özge üzerinden hücumlarıyla fark yaratmaya başladı (3-7). KPMG oyunu kendi lehine döndürmek için ilk molasını istedi. Mola dönüşünde boşlukları zekice değerlendirmeye başlayan KPMG farkı giderek eritti ve skoru 8-9'a getirdi. Rakibinin hızlı reaksiyonu karşısında aynı oyunu ortaya koyamayan Türk Telekom ilk molasına gitti. Arkasına aldığı rüzgarı çok iyi değerlendiren KPMG, bloktaki üstünlüğünü de kullanarak durumu 13-10 yaptı. Rakibine karşılık verme sırası bu sefer de Türk Telekom'a geldi ve arka arkaya bulduğu sayılarla skoru çok hızlı bir şekilde 13-13'te tekrar eşitledi. İbrenin bir o tarafı bir bu tarafı gösterdiği nefes kesen dakikalarda Eda'nın ortadaki boşluğu gördüğü güzel plasesiyle Türk Telekom 18-19 öne geçti. Set sonlarına girerken rakibinin rahatça sonuca ulaşmasına engel olmak isteyen KPMG ikinci molasını aldı (19-21). Türk Telekom set sonuna önde girerken, maçta adrenalin seviyesi tavan yaptı (22-23). Her topun çok kıymetli olduğu saniyelerde iki tarafın da hata yapma lüksleri kalmadı. Skoru son virajda lehine çeviren KPMG'nin set için servise geçmesinin ardından Türk Telekom ikinci molasını istedi. Son sayıda hata yapmayan KPMG maçta yeniden öne geçti (25-23). 

İki denk gücün karşılaştığı maçın dördüncü seti de dengeli bir skor ve oyunla açıldı. Tüm sayıların ufak nüanslarla belirlendiği sette Hülya'nın ortadan bulduğu smaç sayısı ile durumu 8-8'e getirdi. KPMG'nin arka arkaya bulduğu sayılara karşılık veremeyen Türk Telekom ilk molasını aldı (11-9). Mola dönüşünde sakin kalmayı başaran KPMG, farkı açarak skoru 16-11'e getirdi. Türk Telekom antrenörü Şenol Yaman ikinci molasını istedi. Mola dönüşünde de rakibinin farkı kapatma girişimlerini başarıyla engelleyen KPMG set sonuna 23-15 önde girdi. Maça son noktaya koyan isim Hülya oldu. Son şampiyon tekrar adını finale yazdırdı (25-15). 

52 hücum yapan Ece 19 sayı, Hülya 16 sayıyla oynadı. Eda 21 sayıyla maçın en skorer ismi oldu. 

İstatistik

Diğer Fotoğraflar