KPMG "O Sene Bu Sene" Dedi

KPMG "O Sene Bu Sene" Dedi
16.04.2023

2023 sezonu kadınlar kategorisi final maçında son şampiyon Türk Telekom’u set vermeden mağlup eden KPMG kupaya uzandı. Daha önce 5 kez yarı final oynayan KPMG çıktığı ilk finalinde şampiyonluk ipini göğüsledi.

KPMG maça oldukça motive başladı. Arka arkaya sayılarla dört sayılık bir avantaj elde eden mor beyazlılar tribün desteğini de arkasına alarak finale hızlı bir giriş yaptı. İlk dakikalardaki tutukluğu üzerinden atan Türk Telekom geriden gelerek öne geçmeyi başardı (6-5). Coşkulu tribünler önünde oynanan final mücadelesinde oyun bir o tarafa bir bu tarafa gidip geldi. KPMG savunmada çok motive olmasına rağmen hücumda aynı hassasiyeti gösteremedi. Türk Telekom'un basit hataları sonrası KPMG öne geçip farkı açmaya başladı. Betül Şenol'un etkili servisleri Ece Aksel'in smaçlarıyla birleşti ve KPMG önemli bir avantaj elde etti. Türk Telekom'da Gizem'in servise geçtiği pozisyon takıma avantaj getirdi ve 15-15'te skor eşitlendi. Esra'nın file önünde devreye girmesiyle KPMG skoru 15-18'e taşıdı. Skor 16-21 olunca Türk Telekom ikinci molasını aldı. Moladan etkili bir dönüş yapan Türk Telekom farkı ikiye kadar indirip oyuna yeniden ortak olsa da KPMG son sayılarda az hata yaparak seti hanesine yazdırdı (20-25).

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. Üç sayı geri düşen KPMG Esra'nın etkili servisleriyle oyuna tutundu ve skoru 7-9'a getirdi. Türk Telekom molası sonrası oyun biraz dengelense de KPMG, Ece'nin hem savunmada hem hücumda ortaya koyduğu etkili performansla sayılar bulmaya devam etti. Hücumdaki motivasyonuyla rakibini hataya zorlayan mor beyazlılar farkı altı sayıya kadar çıkardı. Türk Telekom GDS'ler ile soğuyan oyundan avantaj elde etti ve farkı kapatmayı başardı. KPMG arka arkaya basit hatalar yapınca demoralize oldu, Türk Telekom'un 6 sayılık serisi oyuna ve skora denge getirdi (22-22). Art arda mola alan KPMG antrenörü Muharrem Polatdemir rakibinin hızını kesmeyi başardı ve KPMG son sayılarda 3-0 yaparak setin kazananı oldu (22-25).

Üçüncü sete hızlı bir giriş yapan KPMG önceki sette kaldığı yerden devam etti. Skor 2-6 olduğunda Türk Telekom mola aldı. Mola sonrası fark altıya kadar çıksa da Türk Telekom toparlanmayı başardı. 9-9'da skora denge geldi. KPMG geri düşünce molaya gitti. 14-12 geriye düşmesine rağmen oyuna dönmeyi başaran KPMG beş sayılık seriyle skoru 14-17'ye getirdi ve rakibine mola aldırdı. Mola sonrası seriye devam eden KPMG, takım halinde ekstra katkılar vererek seti lehine çevirdi ve şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj elde etti. Son sayılarda iyice demoralize olan Türk Telekom'a karşı savunmada çok iyi karşılama yapan KPMG inançlı geldiği salondan şampiyonluk kupasıyla ayrıldı (21-25).

15 sayıyla oynamasının yanı sıra defans performasıyla rakibinin direncini kırmasında büyük pay sahibi olan Ece maçın yıldızı olurken Esra'da 13 sayıyla takımına katkı sağladı. 

İstatistik Raporu

 

Diğer Fotoğraflar