KPMG Şeytanın Bacağını Kırdı

KPMG Şeytanın Bacağını Kırdı
01.04.2023

Burhan Felek'te final oynayabilmek için sahaya çıkan iki takım da maçın başında çok enerji doluydu. Arçelik maça fırtına gibi bir giriş yaptı (1-5). 5-9'dan sonra kendine gelen KPMG, Ece'nin de öne gelmesiyle farkı kapatmaya başladı (8-9). Esra'nın savunmaya desteği Arçelik direncini kırdı ve KPMG momentumu değiştirerek 12-10 öne geçti. Mola dönüşü KPMG oyunu dört numaraya yıktı ve bu bölgeden geliştirdiği ataklarla farkı açtı (17-14). Arçelik iyi savunmya yapınca bu sefer üst üste hücum hatası yapan KPMG oldu ve sete beraberlik geldi (19-19). 20-20'den sonra Betül'ün başarılı servis performansıyla KPMG seti almaya yaklaştı (22-20). Arçelik molaya giderken Ece'nin aklı sahadaydı. Ece'nin art arda sayılarıyla KPMG seti 25-20 kazandı. 

Begüm'ün etkisini gösterdiği anlarda Arçelik sete iyi giriş yaptı (2-4). Seri servis hatasıyla sonlandı (3-8). Sena'nın pas ve hücumdaki çabası aradaki farkın açılmasında büyük rol oynadı (5-12). Senem-Sena ikilisinin blokları KPMG hücumlarına geçit vermedi. Adeta file üstünde duvar olan ikili farkın sekize çıkmasında büyük rol oynarken KPMG bu duruma karşı mola alarak karışık verdi (8-16). Esra'nın dört numaraya gelmesiyle fark dört sayıya düştü (14-18). Ece'nin savunmadaki başarısı, Yeşim'in ortadan hücumları, Esra'nın hücum hattına olan katkısıyla fark erimeye başladı. Ancak farkın erimeye başlamasının bir büyük sebebi de Arçelik'in alışık olmadığımız şekilde oyundan düşmesi ve basit hatalar yapmasıydı. 8-16, 17-21 ve 19-23 olan skorlarda Arçelik Sena'nın da oyundan düşmesiyle istediği final sayısını alamadı. Hücum hatasıyla 23. sayıda sete denge geldi. Yine bir hücum hatasıyla KPMG 24-23 öne geçti. File temasıyla set 25-23 sona ererken KPMG sekiz sayı geriden gelerek seti kazandı.

KPMG üçüncü sete müthiş başladı. Arçelik'in aklı sanki ikinci sette kalmıştı. Münteha-Büşra ikilisi de filede etkili olmaya başlayınca skor 11-5'e geldi. KPMG rehavete kapılmayıp disiplinli oyununu sürdürmeye devam edince Arçelik istediği geri dönüşü yapamadı (17-7). Esra'nın dörtten geliştirdiği hücumla gelen sayı maçı bitirdi ve finalin adı belli oldu (25-13).  

5 kez son dört arasına kendini atan bir kez de boynuna bronz madalyayı takan KPMG bu defa şeytanın bacağını kırarak adını finale yazdırdı.

Ece 16, Esra 9 sayıyla oynerken Esra %79'luk savunma performansıyla da dikkat çekti.

 

İstatistik Raporu

 

Diğer Fotoğraflar