Küllerinden Doğdu

Küllerinden Doğdu
26.12.2011

2011 yılının son haftası yılın en güzel maçlarından birine tanık oldu. Maça müthiş başlayan Arçelik 2-0 öne geçti. Her şey daha bitmedi diyen Doğuş Otomotiv önce durumu 2-2 yaptı ardından final setini 15-13 kazanarak iki puanın sahibi oldu. Tanıl Bilgen le coşan Doğuş Otomotiv de Yavuz Başal maça damgasını vuran isim oldu. Maç sonu iki takımda ayakta alkışlandı.

2011 yılının son haftası yılın en güzel maçlarından birine sahne oldu. Arçelik servisiyle başlayan maçta kırmızı beyazlılar 3-0 öne geçti. Gökçe Noyan ve Emre Arsan'ın ikili blokları Tanıl Bilgen'e geçit vermeyince skor 6-0 oldu. İlk teknik molaya Arçelik 8-0 önde girdi. Doğuş Otomotiv de iyi mücadele ediyordu ancak bir türlü son vuruş gelmiyordu. Arçelik iyi alan savunması yaparak hücumlarını etkili kullanması, Doğuş Otomotiv'in blok üstünlüğünü kuramaması nedeniyle fark giderek açılıyordu. Arçelik bloktaki başarısını devam ettirirken ortadan kaptan İsmail Onbaşıoğlu'nu da iyi kullanarak ikinci teknik molaya 16-3 önde girdi. Oyunun tamamiyle hakimi olan Arçelik ilk seti 25-11 kazandı.

İkinci sette bambaşka bir Doğuş Otomotiv vardı. Adeta maç yeniden başladı. Arçelik 5-1 geriye düşünce mola almakta gecikmedi. İlkan Erdem Doğuş Otomotiv'in serisini smaç sayısıyla keserek Arçelik hanesine bir sayı daha yazdırdı. Doğuş Otomotiv'de tüm gözler Tanıl Bilgen'in üzerindeyken sahanın en yaşlılarından Yavuz Başal çıktı sahneye. Önce blok ardından smaç sayısı Doğuş Otomotiv'i teknik molaya 8-4 önde soktu. Maç müthiş rallylerle devam ediyordu. İlk setin tam tersi yaşanıyordu ve Doğuş Otomotiv ikinci teknik molaya 16-5 önde girdi. Moladan sonra seyirciler sanki başka bir maç izlediler. Arçelik'in toparlanması Doğuş Otomotiv'in üst üste basit hatalarıyla fark kapanmaya başladı (18-11). Tanıl Bilgen'in smacına Emre Arsan'ın blok sayısı ve ardından aynı oyuncunun akıl dolu plasesiyle skor 18-13 oldu ve Arçelik geri dönmeye başladı. Gökçe Noyan'ın bloktaki başarısı ardından smaç sayıları skoru 19-18'e getirdi. Yavuz Başal'ın hücumunda top filede kalınca maçta ilk defa beraberlik oldu ve bu sayı Arçelik'i ateşledi. Öne geçen Arçelik'in farkı açmasına Doğuş Otomotiv izin vermiyordu. Bir Arçelik bir Doğuş Otomotiv öne geçerken skor 26-26'ya geldi. Doğuş Otomotiv blok için yükseldiğinde Gökçe Noyan'ın akıllı plasesi Arçelik'i 27-26 öne geçirdi. Doğuş Otomotiv hücumunda Yavuz Başal'ın sert vuruşunda top file üst bandından baş hakeme doğru giderken tüm gözler hangi sahaya düşecek diye kilitlenmişti. Top süzülerek saha alanının hemen dışına düşünce Arçelik zorlu seti 28-26 önde kapadı.

Heyecan dolu maçta üçüncü sete Arçelik başladı ve 2-0 öne geçti. Doğuş Otomotiv 2-2'yi sağladıktan sonra beraberlik serisi devam etti ve bir sayı daha kazanan Doğuş Otomotiv 8-7 öne geçti. Müsabakada iki takımda maç skoruna bakmadan mücadelesine devam ediyordu. Çağlar Bircan ve Ahmet Aksakal'ın savunmadaki başarısı Doğuş Otomotiv'i ayakta tuttu. İkinci teknik molaya 16-11 önde giren Doğuş Otomotiv'in maçı bırakmaya niyeti yoktu. Arçelik skoru 18-11'den 18-15'e getirince Doğuş Otomotiv molası geldi. Emre takımına kazandırdığı iki sayıyla fark ikiye indirdi (23-21). Doğuş Otomotiv pasta hata yapınca skor 23-22 oldu. Bu seti bırakmaya niyeti olmayan Doğuş Otomotiv 24-22 öne geçti. Emre Arsan'ın vuruşunda bloktan dönen top Arçelik sahasında kalınca Doğuş Otomotiv seti 25-22 kazanarak umutlarını tazeledi.

Üçüncü seti kazanan Doğuş Otomotiv dördüncü sete moralli başladı ve 6-0 öne geçti. Toparlanan Arçelik üç sayı kazandı. Karşılıklı blokların yapıldığı sayılarda oyuncular zorlanmaya başladı. İki takım savunmasının da çıkmaz diye düşünülen yerlerden çıkardığı toplar ve güzel rallyler maçın kalitesini iyice arttırdı. Yavuz Başal'ın damgasını vurduğu sette ikinci teknik molaya Doğuş Otomotiv 16-11 önde girdi. Adrenalinin yükseldiği maçta üst üste yapılan manşet hatalarıyla skor 19-11 oldu. Umut Şimşek'in yönlendirdiği Doğuş Otomotiv Tanıl Bilgen ve Yavuz Başal'ı çok iyi kullandı ve ikinci seti 25-17 kazanarak maçı tie-break setine taşıdı.

Film gibi maç tie-break setiyle sona erecekti. Kim kazanır bilinmiyordu ama iki takımda ortaya koydukları performanstan dolayı alkışlarla sahaya çıktı. Servisi atan Doğuş Otomotiv 2-0 öne geçti. Arçelik rakibini yakaladı ve öne geçmeyi başardı (3-2). Emre Arsan'ın yorgunluğu ve kolundaki sakatlık yüzünden hissediliyordu. Beraberliği yakalayan Doğuş Otomotiv Arçelik'in üst üste yaptığı basit hatalarla saha değişimine 8-3 önde girdi. Mücadele düzeyi o kadar yüksekti ki oyuncular sakatlanma pahasına topları çevirmeye çalışıyordu ve bu pozisyonlardan birinde Doğuş Otomotiv'de Çağlar Bircan sakatlanarak kenara alındı. Oyunu bırakmayan Arçelik İsmail Onbaşıoğlu, Özgür Yücel ve Gökçe Noyan'la üst üste sayılar bulmaya başladı. 10. sayıda Arçelik rakibini yakaladı. Skor 11-11'ken Doğuş Otomotiv iki farklı öne geçti. Arçelik file hatası yapınca Doğuş Otomotiv maç sayısı kullandı (14-11). Arçelik bu servisi lehine çevirerek skoru 14-13 yaptı ve maç sayısı Kürşat Gündüz'ün servisiyle başladı, Tanıl Bilgen'in smacıyla son buldu. 

Voleybol resitali sunan iki takım sahayı alkışlarla terk etti.