Mercedes-Benz Türk Moral Depoladı

Mercedes-Benz Türk Moral Depoladı
16.01.2012

Geçtiğimiz hafta final setinde kaybeden Mercedes-Benz Türk Tüpraş ı 3-0 la geçerek grup ikincisi oldu. Yeni bir takım olan Tüpraş ın ise her maçta mücadele gücünü bir adım daha ileri götürdüğü gözlerden kaçmadı.

Maç başa baş bir mücadeleyle başladı ve 5-5'e kadar beraberlik serisi yaşandı. Sonraki iki hücumda başarılı olan Mercedes-Benz Türk teknik molaya 8-6 önde girdi. Mola sonrası fark açıldı (12-7). Nazlı Karteper'in üst üste attığı etkili servisler Tüpraş'ın hücum düzenini bozunca skor 16-8'e geldi. İlerleyen bölümlerde alınan karşılıklı sayılar sonunda Mercedes-Benz Türk ilk seti 25-14 kazandı.

Mercedes-Benz Türk ikinci sete daha istekli başladı. Skor Mercedes-Benz Türk lehine bir anda 8-2 oldu. Moralini yüksek tutan ve özellikle savunmada Deren Ataç'ın çıkardığı toplarla toparlanan Tüpraş farkı bire düşürdü (11-10). Mercedes-Benz Türk Işıl Abes ve Ayça Sever'in etkili oyunuyla teknik molaya 16-11 önde girdi. Tüpraş'ta Canan Çetinkaya kullandığı servislerle takımının Mercedes-Benz Türk'ü yakalamasında önemli rol oynadı (17-17). Maçın unutulmaz anı iki takımında 18. Sayı için verdiği mücadeleydi. Sekiz kere saha değiştiren top Mercedes-Benz Türk sayısı olarak skora yansıdı. Set sonuna doğru servise geçen Seçil Yüksel'in ikisi direk olmak üzere takıma kazandırdığı dört sayıyla Mercedes-Benz Türk ikinci setten 25-18 galip ayrıldı.

Maçta 2-0'ı yakalayan Mercedes-Benz Türk kazandığı moralle üçüncü sette daha etkili oynadı. Teknik molalara 8-4 ve 16-10 önde girmeyi başardı. Maçın son servisi Sema Solmaz'dan geldi. Tüpraş savunması servisi istediği gibi karşılayamayınca seti 25-13 kazanan Mercedes-Benz Türk grupta ikinciliği garantilerken zirve için Vodafone maçını bekledi.


Şirketler Kadınlar Voleybol Ligi'nde Sizce Kim Şampiyon Olur? Anketine katılmak için yazıya tıklayın...