Mercedes-Benz Türk’ün Sultanları da Yarı Finalde

Mercedes-Benz Türk’ün Sultanları da Yarı Finalde
23.01.2012

Türkiye’nin yükselen akaryakıt markası Opet ve otomotiv sektörünün dev ismi Mercedes Benz Türk yarı final için karşı karşıya geldi. Mercedes-Benz Türk rakibini 3-0 la geçerek hem erkeklerde hem de kadınlar liginde yarı finale yükselen bir başka takım oldu.

Geçen haftaya oranla çok daha derli toplu bir görüntü sergileyen Opet maça iyi bir giriş yaptı (8-4). Grup son maçında Tüpraş karşısında iyi bir oyun sergileyen, bu maça ise tutuk başlayan Mercedes-Benz Türk çabuk ısındı ve rakibini yakaladı (11-11) ardından teknik molaya 16-11 önde girdi. Seyredenlerin zevk aldığı mücadele de set sayısı Ayça Sever'den geldi ve Mercedes-Benz Türk seti 25-16 kazandı.

İkinci sete Opet hızlı başladı. Ardı ardına bulduğu sayılarla 4-0 oldu. Melisa Metin servise geldiğinde skorbord 6-3 Opet lehineydi. Etkili servislerle servisten takımına direk iki  kazandıran Melisa skoru 6-5'lere getirdi. Sonrasında Opet'in üst üste kazandığı sayılarla ilk teknik mola geldi (8-6).  Nazlı Karteper'in yerinde paslarına Işıl ve Melisa'nın etkili hücumlarıyla Mercedes-Benz Türk ikinci teknik molaya 16-12 önde girmeyi başardı. Opet iyi hücum yapıp müdafaada zorlananınca set 25-18 Mercedes-Benz Türk'ün oldu.

Üçüncü set karşılıklı alınan sayılarla  başladı. Opet daha konsantre olmuş daha iyi top takibi yapıyordu. Mercedes-Benz Türk 6-2 öne geçti ancak durum 6-5'lere kadar geldi. Seçil Yükselin'in (Mercedes-Benz Türk) dört numaradan smaç sayısıyla ilk teknik mola gerçekleşti (8-5). Moladan sonra fark açılınca Opet oyundan tamamen düştü. Melike Koca profesyonel liglerde bile az rastlanır bir performansla üst üste tam 18 servis atma başarısı gösterdi. Opet'li oyuncular iyi manşetler alsa da Mercedes-Benz Türk smaçörleri rallyleri sayıya dönüştürürken seti 25-5 kazanan Mercedes-Benz Türk yarı finale yükseldi.

Melisa Metin ve Ayça Sever performanslarıyla göz doldururken karma takımda da mücadele eden oyuncular aynı hafta da ikiz kez bu sevinci yaşamış oldular.