Mercedes-Benz Yola Devam Ediyor

Mercedes-Benz Yola Devam Ediyor
23.01.2012

Mercedes-Benz Türk zorlu geçen maç sonunda sezonun en dirençli takımların biri olan Unilever i 3-2 yenerek üst üste üç kez ve en çok ilk dört sıralamasına kalmayı başaran ilk takım oldu. Daha önce bir şampiyonluk bir de üçüncülük kazanan ve en fazla kadın oyuncuya sahip olan başarılı ekip bakalım bu sezon ne yapacak...


Günün son maçı da bir önceki maç gibi final setine taşındı. Unilever servisiyle başlayan mücadelede karşılıklı hücumlar, zor topların çıkarıldığı sağlam müdafaalarla uzun rallyler izleyenlere keyif verdi. Unilever İlk teknik molaya 8-6, ikinci teknik molaya ise 16-15 önde girmeyi başardı. Mercedes-Benz Türk Fatih Öncel'in servisten aldığı sayıyla ilk kez öne geçti (17-16). Unilever skoru tekrar lehine çevirmeyi başardı. Seti bırakmayan Mercedes-Benz Türk skoru 23-23 yaptı. Fatih Akşener servisten aldığı direk sayıyla takımına 24. sayısını kazandırırken, bir sonraki rally'de Fatih Öncel'in smaç sayısı setin  skorunu belirledi. Mercedes-Benz Türk ilk seti 25-23 kazandı.

İkinci set de aynı mücadele devam etti. Beraberlikler sonunda Mercedes-Benz Türk teknik molaya 8-7 önde girdi.  Unilever 9-9'da eşitliği sağladı. Erhan Görgül ve Özgür Ünal'ın müthiş ikili bloğu Unilever'i 11-10 öne geçirdi. İki takımın da seti koparak farkı açma çabaları sonuçsuz kalıyordu. Mercedes-Benz Türk rakibini yakalayıp ikinci teknik molaya 16-13 önde girdi. 18-18'de tekrar denge oldu.  Unilever Burak Balbal ve Murat Güneş'le file üstünde etkili oluyordu ve skoru 22-18'e getirince Mercedes-Benz Türk molası geldi. Seti 25-20 kazanan Unilever durumu 1-1 yaptı.

Maçın en çekişmeli anları üçüncü sette yaşandı. İki takımın da gösterdiği istikrar ve hırs taktire şayandı. Teknik molalar 8-7 ve 16-14 Unilever üstünlüğüyle geçildi.  Unilever farkı ikiye çıkarıyor, Mercedes-Benz Türk rakibini sürekli yakalıyordu.  23-23'den sonra Mercedes-Benz Türk 25-24 öne geçip büyük avantaj yakaladı. Unilever 24-24 yapıp uzun bir rally sonsunda 25-24 öne geçmeyi başardı. Özellikle bloklarıyla başarılı bir maç çıkartan Volkan Ersuvar son hücumda file yapınca Unilever seti 26-24 kazandı.

Dördüncü sette ilk teknik molanın ardından (8-7) Mercedes-Benz Türk farkı giderek açmaya başladı. Fatih Öncel'e blok yapmakta zorlanan Unilever Işıl Abes'in savunmadaki dirençli oyunuyla da karşılaşınca sayı kazanmakta zorlandı. Üst üste 6 servis atan Işıl Abes bunlardan birini direk sayıya dönüştürürken diğer rallylerde başarılı olan Mercedes-Benz Türk seti 25-14 kazanarak maçta durumu 2-2 yaptı.

Daha önce şampiyonluk  ve üçüncülük maçlarına çıkan Mercedes-Benz Türk final setinde tecrübesiyle daha rahat görünen taraftı. Unilever hem grup hem de ikinci tur mücadelelerinde çok iyi maçlar çıkardı ancak final setine tutuk başladı ve 8-1 geriye düştü. Nazlı'nın harika paslarıyla iyice moral kazanan Mercedes-Benz Türk Fatih Öncel'le smacıyla skoru 14-4 yaptı. Maçın son sayısı ise Unilever'de Çağlar Alhan'dan geldi. Çağlar düdükten sonra topu tutunca sayıyı kazanan Mercedes-Benz Türk yarı finale yükselen son takım oldu.