Nefes Nefese Bir Maç

Nefes Nefese Bir Maç
23.01.2012

KPMG ve Eczacıbaşı Girişim arasındaki keyifli maçta sahadan 3-1 galip ayrılan KPMG takımı oldu ve yarı finalde Vodafone ile eşleşti. Eczacıbaşı Girişim iyi bir oyun ortaya koyarken kritik anlarda kaybedilen sayılar setleri belirledi.

Günün ikinci maçı iki denk takım mücadelesine sahne oldu. B Grubu ikincisi KPMG ve A Grubu üçüncüsü Eczacıbaşı Girişim takımları seyircilere keyifli bir maç izlettiler. Müsabakada bir gün önce Fenerbaçe Universal – Eczacıbaşı Intema arasında oynanan Aroma Kadınlar Voleybol Ligi'nde baş hakem olarak görev yapan Türk hakemliğinin yükselen değeri Ebru Meriçkan düdük çaldı.

Karşılıklı sayılarla başlayan maçta KPMG arka alanda zorlanınca Eczacıbaşı Girişim üç sayı öne geçti (11-8). KPMG'de hücum yükü kaptan İpek Arkaya ve Pelin Cebekan'ın omuzlarındayken Ezcacıbaşı Girişim'de ise toplar kaptan Pelin Özbilgin ve Gizem Yurteri'de toplandı. KPMG çok servis kaçırıp Eczacıbaşı Girişim'de iyi servisler atınca fark açıldı (20-12). Hatasız oynamaya devam eden Eczacıbaşı Girişim seti 12 sayı önde tamamladı (25-13).

İkinci setin ilk güzel hareketi İpek Arkaya'dan geldi. Kaptan iki numaradan paralele enfes vurdu (3-3). Deniz Kula etkili servislerle takımına sayılar kazandırmaya devam etti. İşlerin kötü gittiğini gören Eczacıbaşı Girişim'in antrenörü Bora Özkardeş molayı aldı (5-11). İstekli oyununu devam ettiren KPMG ikinci teknik molaya önemli bir sayı avantajıyla girdi (16-8). Mola sonrası silkinen Eczacıbaşı Girişim farkı azalttı (12-16). Sete ağırlığını koyan ve müthiş bir oyun çıkaran İpek Arkaya'yı durduramayan Eczacıbaşı Girişim setten kopunca 17-25'lik skorla maça denge geldi (1-1).

Kazananın yarı final yolunda önemli bir adım atacağı çok kritik üçüncü sete iyi başlayan Eczacıbaşı Girişim oldu (8-4). 9 numaralı formasıyla takımının en çok sayı üreten oyuncularından Pelin'in iyi servisleri ile KPMG bir anda 4 sayılık mağlubiyetten üç sayılık üstünlüğü elde etti (11-8). İlk iki set bildiğimiz oyununu sahaya yansıtamayan pasör Ceren, kaptanı İpek'e attığı paslarla takımını ateşledi ve ikinci teknik molaya mutlu giren KPMG oldu (16-11). Eczacıbaşı Girişim ilk setteki oyun disiplinini tekrar yakalayınca oyuna ortak oldu ve fark kapandı (18-20). İki takımın oyuncularının da adeta var güçlerini ortaya koyduğu günün en zevkli ve en uzun rally'sinde sayı Eczacıbaşı Girişim'in hanesine yazıldı (21-22). Setin kaderini İpek'in öne gelmesi belirledi. Tecrübeli oyuncu nefeslerin tutulduğu anlarda zor topları ustalıkla kullandı ve KPMG setlerde 2-1 öne geçti.

Eczacıbaşı Girişim'li oyuncular kendileri için tamam mı, devam mı? sorusunun cevabını belirleyecek 4. sete oldukça istekli başladı. File önünde ardı ardına sert ve etkili vuruşlar yapan Pelin Özbilgin takımını sürükledi (8-4). KPMG maçı final setine götürmeden bitirmek için toparlandı ve 81 m2'lik alanı iyi savunarak beraberliği yakaladı (9-9). Tekrar geriye düşen Eczacıbaşı Girişim Gonca Bozkurt ve Gizem Yurteri'nin gayretli oyunlarıyla oyunu bırakmadı ve rakibini yakaladı (17-17). Yorgun savaşçılar İpek Arkaya ve Pelin Özbilgin limitlerini zorladıkları kritik anlarda iki takımdan da farklı oyuncular sorumluluk alarak takım ruhunu ortaya koydular. Heyecan dozu her geçen sayı artı (21-21). Kalplerin durduğu son toplarda İpek Arkaya 2008'deki günlerini hatırlayınca 1 saat 45 dakika süren enfes maç KPMG'nin oldu (3-1). Seyirciler müthiş mücadele eden iki takım oyuncularını da alkışlarken. Yarı finalist KPMG oyuncuları galibiyeti takımının sevilen yöneticisi Nevzat Açan'a hediye ettiler… Takım arkadaşları maç sonu İpek Arkaya'yı tebrik ederlerken takılmadan edemediler "At İpek'e, Yaz Deftere"