Pegasus 1-3 Ford Otosan

Pegasus 1-3 Ford Otosan
14.01.2024

Günün açılış müsabakasından önce, şehitlerimiz bir dakikalık saygı duruşu ile anıldı. Ford Otosan’ın seremonide "1,2,3 Türkiye!" diye bağırması tüylerimizi diken diken yaptı...

İlk maçında set vermeden 3 puanla ayrılan iki takımın mücadelesi heyecanlı ralliler ile başladı. İki takımın da rekabetçi ruhunu sahaya yansıttığı dakikalarda Ford Otosan'ın etkili hücumlarına Pegasus savunmada sağlam durarak karşılık verdi (14-9). Pegasus savunmadaki performansını hücuma da taşıyınca yakaladığı seri ile beraberliği yakaladı ve ardından skoru 16-17 yaparak maçta ilk kez öne geçti. Mehmet'in ayağıyla çıkardığı top sonrasında Mustafa'nın plasesi geldi,  22-20 olunca Pegasus'un ilk molasını istedi. Avantaj toplarını değerlendiremeyip sete beraberlik gelince Ford Otosan molaya gitti (22-22) . Setteki istikrarsız servis performansına rağmen Ford Otosan Alper'den aldığı verimle ilk seti kazanmasını bildi (26-24). 

İkinci sete ağırlığını koymaya başlayan Kaptan Burak'ın etkili servisleri ve Hakan'a iki numaradan hazırlanan pozisyonlarla Pegasus 0-6'lık seri ile başladı. Kendine gelen Ford Otosan skora değilse de oyuna denge getirdi ve rakibini takibe başladı (8-13).  Pegasus, Burak-Hakan işbirliği ile sonuca gitmeye devam etti ve Ford Otosan mola istedi (10-19). Mehmet servise geçtikten sonra 4-0'lık seri yakalayan Ford Otosan skoru 23-18'e taşıdı ve seti kolay kolay bırakmayacağını gösterdi. Bunun üzerine Pegasus mola aldı. Mola dönüşünde hatadan faydalanmasını bilen Pegasus maça dengeyi getirdi (19-25). 

Ford Otosan'ın iyi başlangıcına Pegasus'tan cevap gecikmedi (7-7). Hücumda da kimyayı oturtan Ford Otosan Hazar'ın dört numaradan smacının bloktan aut gitmesiyle skoru 17-11'e yaptı. İki takım oyuncuları da maçın en kritik anlarında bile Fair-Play ruhundan ödün vermedi ve elden giden topları söyleyerek takdirleri topladı. Takım oyununu sahaya yansıtan ve Hazar- Alper ikilisi üzerinden sayılar üreten Ford Otosan setlerde tekrardan öne geçti (25-19).  

Rekabet seviyesi yüksek keyifli karşılaşmanın dördüncü seti de diğer setleri aratmadı. Birbirinden güzel hücum ve savunmaları izlediğimiz sette Ford Otosan bir adım öne geçmesine rağmen Pegasus 12-12'de eşitliği sağladı. File üstündeki avantajını iyi değerlendiren Ford Otosan yeniden öne geçti (19-14). Set sonunda topları iyi karşılayan ve Harun'un dağıttığı topları iyi kullanan Ford Otosan maçtan 3 puan ile ayrıldı (25-18). 

Ford Otosan'nın galibiyetinde Alper-Mehmet ikilisi kritik rol oynadı.

İstatistik

 

Diğer Fotoğraflar