QNB Finansbank Çeyrek Finalde

QNB Finansbank Çeyrek Finalde
17.12.2023

Son olarak 2016 yılında çeyrek final maçı oynayan QNB Finansbank son iki sezondur üzerine koyarak devam etti ve tekrar çeyrek final biletini aldı. Daha önce QNB Finansbank kaptanlığını yapan Şişecam kaptanı Ebru eski takımına karşı forma giydi. QNB Finansbank maçtan 3-1 galip ayrıldı.

İki takımın da konsantrasyon seviyelerinin çok yüksek olduğu maç başlangıcında Naz ve Hayriye üzerinden bulduğu sayılarla QNB Finansbank 4-2 öne geçti. Maç başında üstünlüğünü gösteren QNB Finansbank, Şişecam'a ilk molasını aldırdı (9-4). Mola sonrasında oyuna denge getirmeye başlayan Şişecam, Edanur'un dört numaradaki boşluğu görmesinden sonra skoru 8-14 yaptı. Tüm çabasına rağmen QNB Finansbank ile arasında olan farkı eritemeyen Şişecam ikinci molasını istedi (19-13). Şevin'in etkili servisleri ve kaptan Güliz'in başarılı blokları sonrasında rakibine fırsat tanımayan QNB Finansbank ilk seti kazandı (25-14). 

Dengeli başlayan ikinci setin ilk dakikaları 4-4 eşitlikle geçildi. Kaptan Güliz'in ortadan hücumlarından verim almaya başlayan QNB Finansbank 8-4 öne geçti. Takımının moral motivasyonunu toplamak isteyen Mustafa Bolat Şişecam adına ilk molasını aldı. Moladan çok iyi dönen Şişecam rakibinin boşluklarını çok iyi değerlendirerek skoru 8-8'de eşitledi. QNB'nin 2-0'lık serisine 0-5'lik seri ile karşılık veren Şişecam maçta ilk kez üç sayı ile öne geçti (10-13). Serinin daha fazla uzamasını isteyemeyen QNB Finansbank antrenörü Selami Gültekin maçtaki ilk molasını istedi. Molada üzerindekidurgunluğunu atan QNB Finansbank doğru hücumlarla rakibi yakaladı (13-13). Eşitliğin ardından denge yine Şişecam lehine kırıldı ve QNB setteki son molasını aldı (13-17). Mola sonrasında Şişecam farkı açmaya devam ederken ona dur diyen isim arkadaki boşluğu gören Hayriye oldu. Ardından da Guliz ace yaptı (16-20). Şişecam ikinci molasını istedi. Canan'ın servise geçmesinden sonra arka arkaya sayılar bulan QNB Finansbank farkı tek sayıya kadar indirdi (21-22). Şişecam, sonuna kadar getirdiği seti bırakmadı ve maçta dengeyi sağladı (21-25). 

Üçüncü sete etkili başlayan Şişecam Ebru'nun iki numaradan sert smacıyla skoru 1-3 yaptı. Şişecam'a Seyyare'nin servisleri ve Naz'ın smacıyla karşılık veren QNB durumu 5-5'te dengeledi. Güliz'in liderlik ettiği savunma performansıyla skoru 9-6 yapan QNB Finansbank, Şişecam'a ilk molasını aldırdı. Arka arkaya gelen QNB Finansbank hatalarından sonra skor 13-10'a geldi. Geç de olsa kendini bulan Şişecam doğru hücumlarla sayıya giderek skoru 15-15'te eşitledi. Önde götürdüğü sette skorların eşitlenmesi üzerine QNB Finansbank ilk molasını aldı. Bu sefer moladan daha iyi dönen taraf olan QNB Finansbank set sonuna girerken 20-16 öndeydi. Geriden gelip seti alma peşinde olan Şişecam ikinci molasını kullandı. QNB Finansbank, Şişecam'ın planlarını hayata geçirmesine izin vermedi ve maçta tekrardan öne geçti (25-18). 

Dördüncü setin açılış sayısı Canan'ın servis sayısı ile geldi. Yeniden öne geçmenin motivasyonunu sahaya yansıtan QNB Finansbank 4-0'lık seri yakaladı. Rakibinin serisine hemen karşılık veren Şişecam savunma ve hücumdaki odağını arttırarak skoru 5-5'te eşitledi. Anlık konsantrasyon kayıplarını iyi değerlendiren Şişecam sette 7-10 öne geçti. Savunmada kendini toparlayan ve eline geçen fırsatları iyi değerlendirmeye başlayan QNB Finansbank yeniden üstünlüğü sağladı (12-10). Öne geçtikten sonra ipleri eline alan QNB Finansbank durumu 17-12'ye taşıdı. Zaman zaman yorgunluk belirtilerinin de öne çıktığı maçın bu bölümünde QNB Finansbank 20-15 üstünlüğünü sürdürdü. Bunun üzerine Şişecam mola haklarını tamamladı. İstediği sayıları bir türlü alamayan QNB Finansbank tabela 23-19'u gösteriyorken setteki ilk molasını aldı. Son anlarda hata yapmayan QNB Finansbank maçı kazandı ve üst tura çıkan taraf oldu (25-19).

İstatistik

Diğer Fotoğraflar