Ravago Group’unu Lider Tamamladı

Ravago Group’unu Lider Tamamladı
10.01.2012

B Grubu liderlik mücadelesinde maç final setine uzadı. İki takımın keyif veren oyunu sonunda gülen taraf Ravago Group oldu. Bu sonuçla Tüpraş ikinci tura yükselirken Ravago Group çeyrek finaldeki rakibini beklemeye başladı.


Maç Ravago Group servisiyle başladı. Karşılıklı sayılarla Ravago Group ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Tüpraş hücumları autla sonuçlanınca skor 12-7 oldu ve ilk Tüpraş molası geldi. Mola Tüpraş'a yaradı ve skoru 12-11'e getirdi. İki tarafta servis avantajını cömertçe harcıyordu ve Tüpraş 13-13'de beraberliği yakalayarak ikinci teknik molaya 16-13 önde girmeyi başardı. 18-18'de yine denge sağlandı ancak öne geçen Tüpraş avantajını set sonuna kadar koruyarak ilk seti 25-23 kazandı.

İlk sette olduğu gibi ikinci sette de beraberlik serisinin ardından Ravago Group teknik molaya 8-7 önde giren taraf oldu. Harun Işık'ı savunmakta zorlanan Tüpraş dört sayı geriye düştü ve Ravago Group ikinci teknik molaya 16-12 önde girdi. Farkı bir ara bire düşüren Tüpraş karşısında oyundan kopmayan Ravago Group seti 25-19 kazandı.

Üçüncü sette Tüpraş üst üste yaptığı bloklarla 8-6 öne geçti. İkinci teknik mola da 16-14 Tüpraş üstünlüğüyle geçildi. 18. sayıda Ravago Group rakibini yakaladı ve 21-19 öne geçmeyi başardı. Sert smaçların vurulduğu müsabakada müdafaası zor topların çıkarılmasıyla iki takım adına aradaki farkın ciddi manda açılması mümkün değildi. Tüpraş skoru 22-22'ye getirdi. Tüpraş Mehmet Ali Belek'in smacıyla 24-23 öne geçti ama servis kaçınca set uzadı. Kazananın büyük avantaj yakalayacağı setin son anları büyük çekişmeye sahne oldu. Bir Tüpraş bir Ravago Group sayılarıyla tabela 27-27'yi gösteriyordu.  Kritik seti 29-27 kazanan Ravago Group 2-1 öne geçti.

 Dördüncü sete kontrollü başlayan Tüpraş hücumlarını skora çevirmeyi başardı ve teknik molaya 8-5 önde girdi. Üçüncü setin yorgunluğunu üzerinden atamaya Ravago Group bu sette tutuk göründü. Harun'un smacında Yüksel Akova'nın blok sayısıyla Tüpraş ikinci teknik molaya 16-9 önde girdi. File önünde iyi oynayan Murat Yılmaz takımını ateşledi. Skor 23-17'iken Tibet Turgut smaç sayısıyla servis avantajını Ravago Group'a geçirdi ancak Ravago Group sahasına dönen top paylaşılamayınca skor 24-18 oldu. Kerim Tice'nin servisi sonrasında Ravago Group file yapınca maçta skor 2-2 oldu.

Her iki takımda en az bir puanı hak etmişti. Grup liderliğini belirleyecek final seti Tüpraş servisiyle başladı, İsmail Bektaş'ın smacıyla ilk sayı Ravago Group'un oldu. Murat Yılmaz'ın smacına blok yapan Ahmet Hatipoğlu Ravago Group'u saha değişimine 8-4 önde soktu.  Tüpraş farkı iki sayıya kadar düşürdü (12-10). Maç sayısı Tibet Turgut'un servisiyle başladı. Harun Işık'ın smacına hatalı manşet gelince Ravago Group final setinden 15-11 üstünlükle ayrıldı.

B Grubu'nu lider tamamlayan Ravago Group direk çeyrek finale yükseldi.