ŞAM-Pİ-YON "EKOL LOJİSTİK"

ŞAM-Pİ-YON "EKOL LOJİSTİK"
16.04.2023

Mücadeleye iki takım da motive başladı. Finali hak ediyoruz diyen takımların dengesi oyuna da yansıdı ve ilk dakikalar karşılıklı sayılarla geçildi. Kerem Bitgül'ün harika paralel smacı rakip yarı alanda güzel bir sayıya dönüştü. Fatih Sütlü'nün önde olduğu pozisyon Ekol'e avantaj getirdi ve art arda sayılar gelmeye başladı. THY oyunu dengelese de setin sonlarına doğru Hamdi ve Fatih'in etkili oynuyla Ekol Lojistik başlangıç setini hanesine yazdırdı (25-21).

İkinci setin başı da karşılıklı sayılara sahne oldu. Emirhan Kunduz file önünde Ekol'e sayılar kazandırarak takımını rahatlattı. Skor 12-9 olunca THY antrenörü Mehmet Yücel takımı molaya çağırdı. Mola dönüşü ivmesini düşürmeyen Ekol Lojistik skoru 14-10'a getirdi. Furkan Özalır'ın şahane smacıyla Ekol sinerjisini daha da yükseltti. 17-14'te başlayan keyifli ve uzun ralliyi THY'den Burak Birkan sayıyla sonlandırdı. 19-18'de Hamdi Sansar'ın ortadaki havuza yaptığı plase görülmeye değerdi. 22-20'de THY molası geldi. Mola sonrası da hız kesmeyen Ekol Lojistik setin kazananı oldu ve kupanın bir uzundan tuttu (25-22).

İlk iki setin motivasyonuyla üçüncü sete müthiş başlayan Ekol Lojistik oyundaki kontrolü eline aldı. THY savunmada her ne kadar iyi sonuçlar alsa da hücum aksiyonları Ekol savunmasını geçmeye yetmedi. 9-6'da THY molası geldi. THY Alperen'in servise geçtiği pozisyonda henüz bitmedi dedi ve skora 12-12'de denge geldi. Ekol Lojistik oyundan düşmesi basit hataları ve paylaşılamayan topları da beraberinde gitirdi. Moral bulan ve vites yükselten THY seri sayılarla fark yarattı (14-17). Mola sonrası savunmada direncini arttıran Ekol yeniden dengeyi sağladı. Setin son sayıları yüksek heyecana sahne oldu. Gökberk'in plasesi skoru 24-22'ye getirdi. Son anlarda kıyasıya bir mücade izleten iki takımdan daha soğuk kanlı kalabilen Ekol Lojistik hiç bitmesin dediğimiz müsabakada seti 28-26 maçı da 3-0 kazanarak ilk şampiyonluğuna ulaştı. 

Kaptan Hamdi maestro gibiydi. Fatih Sütlü parmak ısırtan oyununu 18 sayıyla süsledi. Türk Hava Yolların'da Burak ve Tolga'nın çabası galibiyet için yeterli olmadı. 

 

İstatistik Raporu

Diğer Fotoğraflar