Şampiyon İntema - İkinci Tüpraş

Şampiyon İntema - İkinci Tüpraş
14.02.2011

Müthiş bir maç sonunda Tüpraş ı 3-1 mağlup eden İntema, Fonex Şirketler Voleybol Ligi nde kupanın sahibi oldu. Tüpraş ise ilk sezonunda gümüş madalya alarak önemli bir başarıya imza attı.



Üçüncülük maçının ardından sıra merakla beklenen müsabakaya geldi. Grup müsabakalarında liderlik mücadelesi veren İntema ve Tüpraş bu kez 2010-2011 sezonunun en büyüğü olmak için karşılaştı.  Tüpraş ligdeki tek yenilgisini İntema'dan almıştı. İntema ise geçtiğimiz sezon kazandığı bronz madalya maçından beri tüm karşılaşmaları kazanarak nağmalup finale geldi. Uluslararası hakemimiz İlhami Şenyurt'un yönettiği finale yakışır mücadele Tüpraş servisiyle başladı.

Tüpraş ilk teknik molaya bir sayı farkla önde girdi. Rakibinin ensesinden ayrılmayan İntema skoru lehine çevirmeyi başardı ve ikinci teknik molaya 16-14 önde giren taraf oldu. 23-18 öne geçen turuncu beyazlılar ilk seti 25-18 kazandı.

Heyecan Devam Ediyor
Heyecanın, mücadelenin üst seviyede yaşandığı maçın hızı kesilmeden devam etti. İkinci sette teknik molaya bir sayı farkla önde giren taraf yine Tüpraş oldu. İntema 12. sayıda beraberliği sağladı. Yaşanan müthiş rally sonunda Ömer Ertik'in vuruşu filede kaldı ve Tüpraş tekrar öne geçti. Farkı ikiye çıkaran Tüpraş ikinci teknik molaya 16-14 önde girmeyi başardı. Moladan sonra oyun daha da hızlandı. İntema yakalıyor, Tüpraş farkı açmak için çabalıyordu. Ufuk Kababurun ve Murat Yılmaz'ın ataklarına İntema Ömer Ertik, Aydın Özyurt ve Batur Ayfer'le karşılık verince üst üste bloklar gelmeye başladı. Servis bir İntema, bir Tüpraş'a geçiyordu ve skor 24-24'e geldi. Tüpraş 26-25 öndeyken, İntema savunmasından çevrilen topu sert bir vuruşla geriye gönderen Mehmet Ali Belek set sonucunu ilan etti ve skor 1-1 oldu (27-25).

Üçüncü sete hızlı başlayan İntema bir anda 6-1 öne geçince Tüpraş molası geldi. Toparlanan Tüpraş farkı iki sayıya düşürdü (6-4). Ancak avantajını koruyan İntema teknik molaya 8-5 önde girdi. Tüpraş 10. sayıda beraberliği yakalayarak 11-10 öne geçmeyi başardı. Set yine başa baş gidiyordu. İntema tekrar öne geçti (14-11). İki takımın dirençli mücadelesi devam etti. Tüpraş teknik mola öncesinde rakibini yakaladı (15-15). İntema molaya bir sayı farkla önde girmeyi başardı ancak Tüpraş skoru 18-17 lehine çevirdi. Tribünleri dolduran seyirciler hop oturup hop kalkarken skor 21-21 oldu. Seri yakalayan İntema seti 25-22 kazanarak çok önemli bir avantaj elde etti (2-1).

Telafisi Olmayan Dakikalar
Dördüncü sete fırtına gibi başlayan taraf Tüpraş oldu (5-0).  İntema 14-14'de rakibini yakaladı. Tüpraş ikinci teknik molaya 16-15 önde girdi. Yedi kez beraberliğin yaşandığı dördünce sette skor 20-20 oldu. Telafisi olmayan kritik sette Tüpraş 22-20 öne geçti. Oyun disiplininden kopmayan İntema skoru 23-23'e getirdi. Bir kez daha beraberlik yaşanınca set uzadı. İntema son sözü söyledi ve zorlu mücadele sonunda seti 26-24 alarak şampiyonluğa ulaştı. Tüpraş ise ilk senesinde gümüş madalyayı kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Tribünleri dolduran yüzlerce kişiye gerçek bir voleybol resitali sunan Tüpraş'lı ve İntema'lı oyuncular dakikalarca ayakta alkışlandı.

Maçta İntema 125 atak yaparken, Tüpraş 119 hücumla karşılık verdi. İntema 6 kere bloğa takıldı. Tüpraş da ise bu sayı 13 oldu.

Savunmada kusursuz bir oynayan İntema liberosu Kerem Fidan 31 kez topla buluştu ve sadece bir kere hata yaparak takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

Sahanın en skorer ismi Ömer Ertik takımına kazandırdığı 43 sayıyla maçın yıldızıydı. Bir başka skorer isim ise 27 sayıyla Tüpraş'dan Ufuk Kababurun oldu. Tüpraş kaptanı Murat Yılmaz yaptığı 24 hücumun yanı sıra aldığı 34 manşetle takımını ayakta tutan isimlerin başında geldi. En çok servis atan oyuncu ise İntema'dan Ayhan Arın'dı (23 kez).

Maçın istatistiği için lütfen tıklayınız…

Müsabakanın foto galerisi için lütfen tıklayınız...