Son Anda Vodafone

Son Anda Vodafone
05.12.2011

Taktik savaşının yaşandığı maçta Anadolu Sigorta bir puana razı oldu. Vodafone maçı 3-2 kazanırken izleyenler sahadaki mücadeleyi ayakta alkışladı.


İki takım da servisleri kaçırarak oyuna başladı. İlk sayılardaki voleybol kalitesi zevkli bir maçın bizleri beklediğini gösteriyordu. Karşılık sayıların ardından servise gelen Senem Türker  etkili servisleriyle Vodafone 9 sayılık bir avantaj getirdi (15-6). Anadolu Sigorta oyuna girmekte zorlandı ve özellikle servise karşı manşette istenen toplar çıkmayınca fark açıldı. Vodafone, başarılı müdafaası ve hücumda Özgür Toroman'ın kullandığı toplarla seti 25-12 aldı.

İkinci sette Anadolu Sigorta Pelin Güzelocak'ın başarılı başlangıcıyla 7-3'lük bir üstünlük sağladı. Şoktan kurtulan Vodafone çekişmeli rallylerin ardından rakibini yakaladı (10-10). İki takımda müthiş mücadele ortaya koyarken Harun Ceren file önünde alışıla geldik oyununu sergilemeye başlayınca ikinci teknik molaya Anadolu Sigorta 16-13 önde girdi. Moladan sonra seti bırakmayan Vodafone eşitliği sağladı (16-16). Vodafone 22-21 öne geçince Anadolu Sigorta molası geldi.  Molanın ardından yine eşitlik oldu (23-23). Harun Ceren'den gelen enfes bir plaseyle set sayısına Anadolu Sigorta ulaştı. Serdar Eyüboğlu ve Pelin Güzelocak son sözü ikili blokla söyledi ve seti 25-23 alan Anadolu Sigorta durumu 1-1 yaptı.

Üçüncü setin ilk dakikalarında iki takım oyuncularında da ikinci setteki yorgunluk hissediliyordu. Maçın en güzel hareketlerinden biri Türker Karabat'tan  geldi. Güzel pası sert smaçla tamamlayan oyuncu takımını öne geçirdi (6-5). Setin ortalarına geldiğimiz anlarda skorda denge devam ediyordu (14-14). Vodafone teknik molaya önde girerken mola sonrası üç sayılık bir seri yakalayan Anadolu Sigorta öne geçti (17-16). İki takımda maça var güçleriyle asılıyordu. Son anlara girilirken Anadolu Sigorta skoru 24-22'ye getirmeyi başardı.  Set sayısında Serdar Eyüboğlu ve Pelin Güzelocak yaptığı blokta yerinde dublaj yapan Mete Eröz takımına ikinci hücumu kazandırdı ancak blok yine başarılıydı (25-22).   

Dördüncü set Nuri Emrah Ağca'nın harika smacıyla başladı. 7-7 beraberlik devam ederken Serdar Eyüboğlu smaç plasesiyle Anadolu Sigorta ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. Her iki takım da oyun disiplininden kopmadan mücadelelerini sürdürüyor rallyler iki takıma da 1'er 1'er yazılıyordu.  Türker Karabat'ın kaçırdığı servisle Anadolu Sigorta teknik molaya 16-15 önde girmeyi başardı. Ardından skor 18-18'e taşındı. Anadolu Sigorta'nın üst üstte etkili hücumlarıyla skor 21-19 lacivert beyazlıların lehine döndü ve ilk Vodafone molası geldi. Kenar yönetiminin direktiflerinin ardından Türker Karabat'ın önce etkili bloğu ve sonrasındaki akıllı plasesi ile oyun tekrar dengelendi  (22-22).  Oyuna çok iyi konsantre olan Türker Karabat,  takımının 24-22 geriye düşmesine rağmen iyi bir blok ve ardından akıl dolu plase ile takımına iki önemli sayı kazandırdı (24-24). Senem Türker'in etkili iki servisi ile Vodafone seti 26-24 kazanmayı başardı (2-2).  

Beşinci set Vodafone servisi ile başladı. İki takımında maçı bırakmaya niyeti yoktu. Vodafone 4-0 öne geçince Anadolu Sigorta mola aldı. Moladan sonra Harun Ceren tekrar sahneye çıktı ve skor bir anda 5-5 oldu. Tekrar Vodafone molası geldi. Volkan Adaş'ın etkili servisleri ile oyun planı bozulan Vodafone etkili hücum yapamayınca skor 7-5'e taşındı. Karşılıklı hatalarla Anadolu Sigorta 8-6'lık avantajla saha değişimi önde girdi. Mücadele ve heyecan üst seviyelerde yaşanıyordu. Anadolu Sigorta 11-7 öne geçti. Oyundan kopmak istemeyen Vodafone ikinci molasını aldı. Moladan sonra fark kapanınca (13-12) Anadolu Sigorta mola hakkını istedi. Bir taktik savaşına dönen mücadelede skor 14-14 oldu. Vodafone üst üste gelen sayılarla seti 16-14 ve maçı da 3-2 kazandı.