Son Bilet Arçelik’in

Son Bilet Arçelik’in
05.01.2024

Son finalistinin belirleneceği müsabakaya hızlı başlayan taraf Arçelik oldu (0-4). Dengeyi sağlamayı başaran Türk Hava Yolları rakibini takibe başladı ama farkın açılmasına engel olamadı (6-14). Türk Hava Yolları antrenörü Çağlar Yüzüak ilk molasını istedi. Mola dönüşünde oyun kalitesinin artması izleyen voleybolseverlere keyifli dakikalar yaşattı. Türk Hava Yolları'nın arka arkaya yaptığı hataların ardından Tuğba'nın sayısı ile durum 12-22'ye geldi. Son dakikalarda bir sürpriz arayan Türk Hava Yolları ikinci molasını istedi. Moladan çok motive dönen Türk Hava Yolları yakaladığı 4-0'lık seri ile rakibinin üzerindeki baskıyı arttırdı. Takımının panik butonuna basmasını istemeyen Arçelik antrenörü Çağatay Rıfat kale maçtaki ilk mola hakkını kullandı. Moladan yine istediği gibi dönen taraf olan Türk Hava Yolları o sürprizi yapabilmek için doğru hücumlarına devam etti (21-23). Makasın giderek kapandığını gören Arçelik ikinci molasını da aldı. Arçelik block-out'tan bulduğu sayı ile set sayısı için servise geldi (21-24). Türk Hava Yolları, rakibine iki kere set sayısını engellese de Arçelik son sayıyı almasını bildi (23-25). 

İkinci setin başlangıcı da ilk sette olduğu gibi Arçelik'in 0-4'lük serisine sahne oldu. Kaptan Hande'nin 4 numaradan bulduğu sayının üstüne Begüm'den de bir ace sayısı bulan Arçelik farkı 6'ya çıkardı (2-8). Rakibinin farkı açmasına çok iyi direnç koyan Türk Hava Yolları, Kaptan Buket'in sert smacı ile skoru 9-12'ye getirdi. Türk Hava Yolları'nın yaklaşmasına rağmen oyun disiplininden kopmayan Arçelik farkı yeniden arttırarak skoru 11-16'ya taşıdı. Bunun üzerine Türk Hava Yolları ilk molasını istedi. Arçelik set ortasında vitesi iyice arttırdı ve skoru 22-13'e taşıdı. Türk Hava Yolları set sonunda ikinci molasını aldı. Set sonunda hata yapmayan Arçelik maçta 0-2 öne geçti. 

Üçüncü sette de Arçelik sete 0-4'lük seri ile başladı. Türk Hava Yolları maça girmekte zorlanınca ilk molasını istedi (0-7). Mola dönüşünde etkili oyununa devam eden Arçelik Hande'nin 4 numaradan sert smacıyla skoru 1-11'e kadar taşıdı. Farkın açılmasının ardından ritmini yavaş yavaş bulmaya başlayan Türk Hava Yolları 4-1'lik bir seri ile durumu 5-12'ye getirdi. Rakibini takip etmeye devam eden Türk Hava Yolları, maçı kolayca bırakmak istemediğini gösterdi ve Arçelik önde götürdüğü maçta iplerin elinden kaymasını engellemek için mola istedi (9-16). Mola sonrası karşılıklı sayılar olurken skor 11-22 oldu. Arçelik'in kontrolünde giden oyunda skor 15-24'e gelince Türk Hava Yolları ikinci molasını aldı. Arçelik ihtiyacı olan son sayıyı da buldu ve finalde KPMG'nin rakibi oldu (16-25). 

 

İstatistik

Diğer Fotoğraflar