Son Bilet Ekol Lojistik’in

Son Bilet Ekol Lojistik’in
01.04.2023

Son finalistin belli olacağı müsabakaya Ekol iyi bir giriş yaptı (4-1). Alper'le ortadan hücumlar yapan Arçelik farkı bire düşürdü (7-6). Hamdi'nin müthiş yönlendirmelerini Emre ve Fatih karşılıksız bırakmayınca skor 17-10'a geldi. Tayfun Pişiren'in hamleleri cevap buldu ve fark üç sayıya düşünce Ekol mola istedi (17-14). Mola sonrası üstünlüğünü koruyan ve köşeleri iyi kullanan Ekol Lojistik seti 25-18 kazandı. 

İkinci sete yüksek motivasyonla başlayan Arçelik Utkuhan-Çağatay ikisinin hücum etkisiyle avantaj yakaladı (1-4). Oyun disiplininden ödün vermeyen Arçelik Harun ve Alper'in de başarılı performansıyla aradaki farkı dört sayıya çıkarttı (4-8). Utkuhan-Mehmet ikisinin blokları file üstünde Ekol Lojistik'e geçit vermedi (6-12). Arçelik motive oynayıp her sayı sonrası kenetlenince iyi defans da yapmaya başladı ve skoru 9-15'e getirdi.  15-20 sonrası Ekol Lojistik inanılmaz bir savunma direnci oluşturdu ve sete biz de ortağız dedi (20-21). Panik havasını atan Arçelik seti 22-25 bitirdi. 

Üçüncü setin başında istekli görünen Ekol bunu skora da yansıttı (5-1).  Emre-Fatih-Furkan hücumları karşısında manşet yapmakta zorlanan Arçelik skoru tutamadı (18-9). Kritik sayılarda gelen müthüş savunma ve çıkarılan topların Ekol lehine sayıya dönmesi Arçelik'i oyundan düşürdü. Baştan sona üstün olan Ekol Lojistik seti 25-16 kazandı. 

Arçelik adeta durdu. Ekol Lojistik 3-0 yapınca kırmızılılar erken mola kullandı. Mola dönüşü Alper-Mehmet-Çağatay üçlüsüyle ekstra performans gösterse de, Ekol Lojistik'in hücumları Arçelik bloklarının arasından geçerek final yolunda sayılara dönüştü (11-5). 16-10'dan sonra Arçelik 5 sayı alınca Ekol Lojistik molaya gitti. Moladan toparlanmış dönen Ekol Lojistik etkili oyununu sürdürdü. Emre'nin havuza bıraktığı top maçı bitirirken son bileti alan taraf belli oldu.

Alper Arçelik adına en skorer isim olurken, Hamdi paslarıyla göz doldurdu. Fatih'in yıldızlaştığı maçta Furkan'da parladı...

 

İstatistik Raporu

 

Diğer Fotoğraflar