Son Şampiyon Finalde

Son Şampiyon Finalde
01.04.2023

Yarı final haftası Türk Telekom - Softtech müsabakasıyla başladı. Her iki takımın da motivasyonu çok yüksekti (2-3). Birinci setin başında Gülce'nin servisleriyle skor avantajını yakalayan taraf Softtech oldu (2-5). Çabuk toparlanan Türk Telekom, Eda'nın hücumdaki etkisiyle durumu eşitledi (6-6). Karşılıklı alınan sayılarla skordaki denge 10-10'a kadar devam etti. Pelin'in servislerine karşı Türk Telekom manşet almakta zorlandı ve ilk molasını kullandı (10-14). Mola sonrası servis hedefi arka çizgiler olan Softtech aradaki farkı açtı (11-17). Skor 14-20'ye geldiğinde Şenol Hoca ikinci molasını kullandı. Gülce ve Hatice'nin manşetlerini aşamayan Türk Telekom mola dönüşü oyundaki etkisini arttıramadı (17-22). Gülce'nin blok sayısıyla Softtech seti 20-25 kazandı. Her iki takımında set boyunca konsantrasyonu had safhadaydı ve 45 sayının çıktığı sette sadece bir servis hatası oldu. 

İkinci sete Türk Telekom fırtına gibi başladı (4-0). Türk Telekom'un hücumları karşısında savunma direnci oluşturamayan Softtech çareyi molada aradı (6-1). Mola dönüşü Gülce sahneye çıktı ve savunmadaki etkisiyle aradaki fark üç sayıya düştü (9-6). Gizem - Eda ikisinin etkili hücumları Softtech'in savunma direncini kırmayı başardı (16-8). Aradaki fark yedi sayıya düşerken (17-10) Türk Telekom ilk molasını kullandı. Mola dönüşü Türk Telekom aradaki farkı korumayı başararak bu setin favorisi biziz dedi (20-13). Merve'nin üçten havuza bıraktığı topla set sayısı geldi. 25-18'lik skorla Türk Telekom seti kazandı. 

Üçüncü sete iki takım da tam konsantrasyonla başladı (3-3). Şeyma'nın hücuma Gizem'in ise savunmaya olan katkısıyla Türk Telekom 8-6'yla öne geçti. 12-10'a kadar karşılıklı alınan sayılarla aradaki farkı korumayı başaran Türk Telekom Gülce'nin servis sayılarıyla avantajı kaybetti ve oyuna denge geldi (12-12). Aslıhan'ın servisleri ve Birsin'in hücuma olan etkisiyle Türk Telekom tekrar avantaj elde etti (17-15). Kübra'nın hücum hatasıyla fark üçe çıkarken Emrah Ağca ilk molasını kullandı (20-17). Softtech'te oyundan kopmaların yaşandığı son sayılarda Türk Telekom bu fırsatı geri çevirmedi ve skoru 23-18'e taşıdı. Gülce'nin servis hatasıyla set sona erdi (25-19). Türk Telekom maçta 2-1 öne geçmeyi başardı ve finalin kapısını araladı.

Türk Telekom dördüncü sete hızlı başlayan taraf olunca Softtech erken bir mola kullandı (4-2). Pelin'in hücumdaki etkisiyle birlikte beraberliği yakaladı (6-6). Çabuk tepki veren Türk Telekom savunma direncini arttırıp plaselerle Softtech'in oyun ritmini bozunca farkı açmaya başladı (12-6). Aslıhan'ın serviste Eda'nın önde olduğu bölümde Türk Telekom seri yakaladı on sayılık seri yaptı (20-11). Birsin'in havuza bıraktığı topla son şampiyon yine finaldeyiz dedi (25-18).

Türk Telekom'da Eda 49 hücumdan 19 sayı çıkarırken, 1 blok, 3 servis sayısıyla toplamda 23 sayıya ulaştı. Gülce ise Softtech adına göz doldurdu. 5 blok yapan başarıl oyuncu toplamda 22 sayı aldı.

 

İstatistik Raporu

 

Diğer Fotoğraflar