Takip Devam Ediyor

Takip Devam Ediyor
27.12.2011

Liderlik şansını devam ettirmek isteyen Ford Otosan Kıvanç Canalkın ın etkili oyunuyla Digiturk ü 3-0 mağlup etti. Sahadaki mücadelesiyle keyif veren Digiturk istediği sonucu alamadı ve gruptan çıkma şansını kaybetti.

Digiturk servisiyle başlayan maçta ilk sayılarda eşitlik vardı (2-2). Ford Otosan takımından Kıvanç Canalkın'ın servislerine manşet almakta zorlanan Digiturk farkın açılmasına engel olamadı. Ford Otosan ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. Digiturk oyuna adapte olmakta zorlanınca skor 16-6'ya geldi. Kıvanç Canalkın etkili oyununu file önünde de sürdürünce Ford Otosan seti 25-13 kazandı.

İkinci set başında Digiturk toparlanmış göründü ve 5-5'e kadar beraberlikle gitti. Farkı ikiye çıkaran Ford Otosan teknik molaya 8-6 önde girdi. Mola sonrasında fark yine açıldı. Digiturk istekli bir şekilde mücadele ediyordu ancak son vuruşlar sayıya dönüşmüyordu. Bunda Ford Otosan'ın defans ve hücum anlayışının da etkisi büyüktü ve skor 19-10'a geldi. Kıvanç'ı, hücumda Çağlar Küçükbaycan ve Celalettin Ahıshalı'da destekleyince Ford Otosan seti 25-12 kazanarak 2-0 öne geçti.

Gruptan çıkma şansını devam ettirmek isteyen Digiturk üçüncü sete iyi başladı. Geriden gelen Digiturk Bayram Çerikçi ve Süha Gökmen'le teknik molaya 8-6 önde girdi. Digiturk'ün hücumlarda bloklara yakalanması, Ford Otosan'ın da vuruşlarını auta göndermesiyle 13-13'e kadar sayılar paylaşıldı. Manşetten gelen topu plasesiyle tamamlayan Çağlar Küçükbaycan Ford Otosan'ı ikinci teknik molaya 16-13 önde soktu. Farkı açan Ford Otosan Digiturk servisinin autla sonuçlanmasıyla seti 25-17 maçı da 3-0 kazandı.

Ford Otosan bu sonuçla puanını altıya çıkararak liderlik şansını sürdürdü. Son maçında Anadolu Sigorta'yla karşılaşacak olan Digiturk ise gruptan çıkma şansını kaybetti.