Tüpraş İki de İki Yaptı

Tüpraş İki de İki Yaptı
26.12.2011

TAV Havalimanları karşısında etkili bir oyun ortaya koyan Tüpraş takımı sahadan 3-0 galip ayrıldı. Kaptan Murat Yılmaz performansıyla göz doldurdu.

Sete Tüpraş başladı ve 3-2 öne geçti. Hücum avantajını basit hatalarla kaybeden Tav Havalimanları 8-2 geriye düştü.  Metin Tüfekçioğlu ve Murat Yılmaz'ın smaç sayılarına karşılık Levent Bayram'ın arka alana gönderdiği toplarla Tav Havalimanları hareketlenmeye çalışsa da ikinci teknik molaya Tüpraş 16-7 önde giren taraf oldu. Oyundaki canlılık izleyenlerin beğenisini kazanıyordu ancak Tav Havalimanları farkı eritemiyordu. Karşılıklı sayılarla set 24-13 olurken ilk set sayısı Mehmet Ali Belek'in smacıyla geldi ve Tüpraş 1-0 öne geçti.

File hatalarıyla başlayan sette teknik molaya Tüpraş 8-6 önde girdi. Tav Havalimanları Murat İpek'in bloğu ve servisten aldığı sayıyla farkı bire indirdi (9-8).  Levent Bayram ve Mustafa Atılgan'ın hücumlarına karşılık Tüpraş defansının iyi savunmasına Murat Yılmaz'ın performansı da eklenince Tüpraş ikinci teknik molaya 16-10 öne giren taraf oldu. Arka arkaya gelen beş Tav Havalimanları sayısı Tüpraş'a mola aldırdı. 18. sayıda yaşanan beraberlik 21-21'e kadar devam etti. Daha sonra Tüpraş 23-21 öne geçti. Fark korunurken Yüksel Akova 25. sayıyı takımına kazandırarak Tüpraş'ı 2-0 öne geçirdi.

Üçüncü sete Mehmet Ali Belek'in sayılarıyla başlayan Tüpraş teknik molaya 8-3 önde girdi. Tüpraş oyun disiplininden kopmadan oynuyordu, Tav Havalimanları ise istediği hücumları sergileyemedi. Tüpraş ikinci teknik molaya 16-6 önde girdi. Kadri Düzağaç'ın çabaları Tav Havalimanları'nı biraz hareketlendirdi ancak Tüpraş üst üste aldığı sayılarla seti 25-16 maçı da 3-0 kazanmasını bildi.