Türk Hava Yolları 3-0 QNB Finansbank

Türk Hava Yolları 3-0 QNB Finansbank
16.01.2022

Lige fırtına gibi giren Türk Hava Yolları ekibi, ilk maçında ortaya koyduğu takım oyunuyla göz doldurdu. Rakibine iyi savunma yaparak direnmeye çalışan QNB Finansbank devamlılığını sağlayamayınca set alamadı. Türk Hava Yolları 3 puanla lige merhaba dedi.

İlk dakikalarda iki takım da keyifli bir maç olacağının sinyallerini verdi. QNB Finansbank'da Serkan Demir maçın başlangıcına damga vuran isim gibi gözüktü. Türk Hava Yolları'nda ise Soner Tekgül daha ilk dakikalarda ne kadar kaliteli bir pasör olduğunu izleyenlere gösterdi. Köşeden Tolga'nın smaçlarıyla sonuca giden Türk Hava Yolları, Çağrı'nın üstün çabasıyla bench üzerinden görülmeye değer bir savunma yaptı ve bu savunma takıma direnç kattı. Molalarla rakibinin hızını kesmeye çalışan QNB Finansbank set sonunda basit hatalar yapınca başlangıç seti Türk Hava Yolları'nın oldu (25-11). 

İkinci sete daha konsantre başlayan QNB Finansbank özellikle savunmadaki başarısıyla oyunu dengede tutmayı başardı. Kerem'in etkili servisleri rakip alanda kalınca Türk Hava Yolları oyun momentumunu eline almaya başladı. Fark 8'e çıkınca QNB Finansbank molaya gitti. Mola dönüşünde direncini istediği gibi arttıramayan QNB Finansbank ikinci seti de rakibine kaptırmaktan kaçamadı (25-16). 

QNB Finansbank Özgür'ün etkili servisleriyle setin başında 0-2 öne geçti. Türk Hava Yolları erken cevap verdi (2-2). Maç karşılıklı sayılarla devam etti (6-5). Tolga'nın öne gelmesinden sonra Türk Hava Yolları vites yükseltti ve QNB Finansbank molası geldi (9-5).  Kerem'in ortadan kısa pasa hücumu ve QNB Finansbank'da Ali'nin savunma çabası iki takım adına da maçın güzel anlarındandı (10-6). 15-9'da QNB Finansbank ikinci molasını istedi. QNB Finansbank iyi savunma yapmasına rağmen, Türk Hava Yolları file üzerindeki disiplinli oyununu sürdürünce seti 25-15 maçı da 3-0 kazanarak lige 3 puanla merhaba dedi. 

Türk Hava Yolları'nda takımını müthiş yönlendiren Soner ve özellikle kiritik anlarda arka çizgiden hücumlarıyla takımına direnç katan Tolga dikkatleri üzerine çekti.

 

3 - 0
1. Set
25
Set Skoru
11
20 dakika
2. Set
25
Set Skoru
16
22 dakika
3. Set
25
Set Skoru
15
21 dakika
1 saat 3 dakika

Diğer Fotoğraflar