Türk Hava Yolları 3-1 Turkcell

Türk Hava Yolları 3-1 Turkcell
30.01.2022

Gruplarda son haftaya girilirken Türk Hava Yolları kritik virajı geçerek B Grubu’nda zirveye yerleşti.

İki iddialı takımın mücadelesi karşılıklı sayılarla başladı. Hücumda Fırat'ın smaçları, file önünde Gökhan'ın blokları Turkcell'e avantaj sağladı. Turkcell savunmada ritmini arttırdıkça fark açılmaya başladı. Tolga'nın servise geçmesiyle arka arkaya sayılar bulan THY oyuna denge getirse de skoru alamadı ve ilk set Turkcell lehine sonuçlandı (20-25).

İkinci set dengeli başladı. THY, Alperen ile köşeden sayılar buldu ve öne geçti. Soner - Kerem uyumuna karşın Turkcell basit hatalar yapmaya başlayınca antrenör Nurşan Güllü molaya gitti. Mola sonrası toparlanmaya çalışan Turkcell'e Tolga'nın smaçlarıyla cevap veren THY farkı açarak seti sonuçlandırdı (25-10).

THY üçüncü sete önceki setten aldığı momentumla başladı. Nusret ve Tolga'nın file üzerindeki etkinliği kırmızı beyazlılara farkı getirdi. Turkcell, Fırat'ın yeniden devreye girmesiyle farkı kapatmayı başardı ancak THY'nin ikili blokları ve Alperen'in köşeden sayıları momentumu THY tarafında tuttu. Set boyunca dominant oyununu rakibi üzerinde hissettiren THY maçta öne geçmeyi başardı (25-13).

Dördüncü sette Turkcell toparlanmış bir görüntü sergiledi ancak THY de maçı final setine bırakmadan bitirmek istiyordu. Fırat'ın oyun dışı kalmasına rağmen Turkcell iyi savunma ve hücum yaparak setten kopmamaya çalıştı. 17-14'te Turkcell molaya gitti. Mental olarak da öne geçen THY Soner'in başarılı pas organizasyonu ve file üzerindeki etkinliğiyle seti ve maçı kazanmasını bildi (25-20). 

Tolga sakat sakat oynamasına rağmen hücumlarda yine başroldeydi. Dizindeki problem sebebiyle uzun süredir formasından uzak kalan Emre de  (Turkcell) takımına destek olmak için sahaya çıktı.

3 - 1
1. Set
20
Set Skoru
25
17 dakika
2. Set
25
Set Skoru
10
16 dakika
3. Set
25
Set Skoru
13
18 dakika
4. Set
25
Set Skoru
20
23 dakika
1 saat 14 dakika

Diğer Fotoğraflar