Türk Hava Yolları Yarı Finalde

Türk Hava Yolları Yarı Finalde
23.12.2023

Maça iyi başlayan Vodafone öne geçti. Türk Hava Yolları maçı bırakmadı ve 3-1’lik skorla yarı finale yükselen ikinci takım oldu.

Maça Vodafone 0-3'lük seri ile başladı. Türk Hava Yolları da aynı tarifeyi uygulayınca skor 3-3 oldu. Bu turlarda kolay maç olmadığını bir kere daha gösteren mücadelede karşılıklı hatalardan sonra Vodafone 6-8 öne geçti. Lal'ın servise geçmesinden sonra maçta ağırlığını arttıran Vodafone skoru 6-11'e taşıdı. İpleri rakibine bırakmak istemeyen Türk Hava Yolları ilk molasını aldı. Mola dönüşünde Lal üzerinden sayılar bulmaya devam eden Vodafone rakibinin farkı eritme çabalarını yanıtsız bıraktı (10-14). Konsantrasyonu bir an olsun eksilmeyen Vodafone set sonuna yaklaşırken tabelayı 19-13'e getirdi. Set sonunda toparlanmak isteyen Türk Hava Yolları ikinci molasını aldı. Türk Hava Yolları seti kolay kolay bırakmak istemediğini gösterdi ve Vodafone'un set sayısını almasını üç kere engelledi (20-24). İstediği set sayısına sonunda kavuşan Vodafone maçta 1-0 öne geçti (20-25). 

İkinci set karşılıklı sayılar ile başladı (2-2). İlk setin sonlarında iyi oynasa bile seti çeviremeyen Türk Hava Yolları bu sete ağırlığını koymaya başladı (6-3). İlk setteki performansına geri dönmek isteyen Vodafone mola aldı. Mola sonrası uzun ve heyecanlı rallilerden büyük oranda galip gelen taraf Türk Hava Yolları oldu (12-7). Başarılı oyuncularından Lal'i devreye sokan Vodafone istediği sayıları buldu (13-9). Bulduğu ritmi iyi değerledirmek isteyen Vodafone ikinci molasını istedi (14-9). Türk Hava Yolları, rakibinin reaksiyon vermesine izin vermedi ve Melody'nin sert smacı ile set sonuna 21-14 önde girdi. Hata yapmayan Türk Hava Yolları maça dengeyi getirdi (25-18). 

Türk Hava Yolları üçüncü sete hızlı başlayan taraf oldu (6-1). Saha içinde gidişata çözüm üretemeyen Vodafone ilk molasını istedi. Mola sonrasında da hız kesmeyen Türk Hava Yolları Buse'nin smacıyla birlikte 9-1 öne geçti. Vodafone performansını arttırarak sayılar bulmaya başlasa da Türk Hava Yolları farkın erimesine izin vermedi ve Kübra'nın topunun dışarı gitmesinden sonra durum 15-8'e geldi. Performansına rağmen istediğini elde edemeyen Vodafone ikinci mola hakkını kullandı (16-8). Türk Hava Yolları, etkili hücumlarını sürdürürken Vodafone da savunması ve Lal üzerinden bulduğu sayılar ile karşılık verdi. Set sonuna giderken Türk Hava Yolları ilk molasını kullandı (22-16). Rakibinin havuzdaki boşluğunu iyi değerlendiren Türk Hava Yolları maçı 2-1'e getirdi (25-17). 

Moral üstünlüğünü iyi kullanan Türk Hava Yolları dördüncü sete de çok iyi başladı (5-1). Vodafone, Ezgi ve Buse'nin hücumlarını arka arkaya çok iyi bir şekilde çıkarmasına rağmen Ezgi'nin arkadaki boşluğa attığı topu çıkartamadı ve skor 10-5 oldu. Vodafone, Türk Hava Yolları'na dur demekte zorlanırken kısa aralıklarla iki mola hakkını da kullandı. Kaptan Buket'in 2 numaradan yaptığı sert smaç ile skor 18-10'a geldi. Vodafone'un tüm çabasına rağmen Türk Hava Yolları yarı final biletinin sahibi oldu (25-18).

Maçın en skorer ismi 18 sayıyla Buse olurken maçın iyi oyuncularından Lal 17 sayı üretti. 

İstatistik

Diğer Fotoğraflar