Türk Telekom 3-0 Turkcell

Türk Telekom 3-0 Turkcell
06.02.2022

Türk Telekom, Turkcell’i set vermeden geçti ve İş Yatırım ile grup liderliği yarışını sürdürdü.

Karşılıklı sayılarla başlayan mücadelenin ilk dakikalarında iki takımdan biri ön plana çıkmadı. Tamamen dengenin hakim olduğu ilk sette ibreyi kendine çeken takım Türk Telekom oldu. Farkı 5 sayıya kadar çıkaran Türk Telekom rakibine iki yakın mola aldırdı (18-13). Eda'nın ön alana geçtiği pozisyonda avantaj yakalayan Türk Telekom arka arkaya sayılar aldı ancak Turkcell çabuk toparlandı ve 20-18'de rakibini molaya zorladı. Mola sonrası Aslıhan'ın çaprazdan smaçları gelince ilk set Türk Telekom'un oldu (25-21).

İkinci sete hızlı bir giriş yapan Türk Telekom Eda ve Gizem'in hücumda koyduğu ekstra performansla farkı açtı. Turkcell uzun süre oyuna giremedi ancak setin sonlarına doğru kendine geldi ve oyunu dengeye getirdi. Gözde Kaya Coşan'ın smaçları Rana'nın etkili servislerine eklendi ve Turkcell önemli bir ivme yakaladı. Sete ortak olduğu anda basit hatalar yapan Turkcell rakibine direnç kazandırmış oldu ve set Türk Telekom adına 25-19 sonuçlandı.

Üçüncü set dengeli başladı. Eda'nın serviste olduğu pozisyon Türk Telekom'a avantaj sağladı. Gizem'in köşeden hücumları rakip alanda sayıya dönüşürken Türk Telekom'un farkı açmaya başlaması Turkcell'i demoralize etmiş gözüküyordu. Antrenör Nurşan Güllü 14-7'de mola aldı. 16-7'de bir mola daha alan Turkcell yukarı ivme yakalayarak rakibine yanaştı ancak Türk Telekom aradaki fark avantajını iyi kullandı. Son sayılarda da az hata yapan Türk Telekom maçı set vermeden kazandı (25-12).

3 - 0
1. Set
25
Set Skoru
21
23 dakika
2. Set
25
Set Skoru
19
21 dakika
3. Set
25
Set Skoru
12
19 dakika
1 saat 3 dakika

Diğer Fotoğraflar