Turkcell 0-3 Pegasus

Turkcell 0-3 Pegasus
21.01.2023

İki takım maça motive başladı. Aytaç ve Mert'in ikili blokta iyi pozisyon almasıyla file önü savunmasında etkili olan Pegasus avantajlı yakaladı. Turkcell'de ilk dakikalarda gelen basit hatalar skor almayı zorlaştırsa da Barış Ölmez'in etkili hücumları takımı oyunda tuttu. Turkcell'de Taner'in tecrübesiyle rakip alanda öldürdüğü topla skor 8-9 oldu. Emre Vardar'ın etkili servislerinden sonuç alan Turkcell skoru eşitlese de Burak Kılınç'ın arka alana bıraktığı top Pegasus'un sayı hanesine yazılınca denge yeniden bozuldu. Turkcell etkili servislerine devam etti ve Pegasus'u hataya zorladı. Skor 17-15'e gelince Pegasus molaya gitti. Hücumda etkisini artıran Pegasus moladan etkili döndü ve skor bir anda tersine döndü. 21-23'te Turkcell antrenörü Nurşan Güllü takımını molaya çağırdı. Mola dönüşü istediğini alamayan Turkcell'e karşı Pegasus seti 21-25 bitirmeyi başardı ve maçta skor 0-1 oldu.

İkinci sete de iyi başlayan takım Pegasus oldu ancak Turkcell çabuk toparlanarak oyuna denge getirmeyi başardı. Pegasus servislerden getirdiği sayılarla farkı açmayı başardı ve 3-8'de Turkcell mola aldı. Mola sonrası gitgelli bir maç oynanmaya başlandı. Karşılıklı sayılar maçın ikinci bölümünde etki bıraktı. Hakan Aybars'ın etkili servisleri sonrası sayılar toplayan Pegasus farkı yeniden açmayı başardı ve Turkcell 14-19'da ikinci molasını aldı. Moladan toparlanmış dönen Turkcell sahasına düşen avantajları iyi kullandı ve farkı eritti (18-20). Mola dönüşü rakibine dönüş şansı vermeyen Pegasus, Yiğit Göçhan'ın ortadan smacıyla seti hanesine yazdı (20-25). 

Üçüncü sete Pegasus etkin başladı. Skor 0-3 olunca Turkcell erken bir mola aldı. Mola dönüşü vites düşürmeyen Pegasus'ta Hakan Aybars sol dipten harika bir smaçla sayıyı aldı. Fark açılınca demoralize olan Turkcell oyunu tutmakta zorlandı. Pegasus hücumdaki performansıyla oyunu domine etmeyi başardı (8-16). Oyundan düşünce fileye fazlaca takılan Turkcell maça dönmekte zorlanınca Pegasus mücadeleyi set vermeden kazanmayı başardı (14-25).

Yiğit ve Aytaç toplamda 22 sayıya imza attı. 

Maçın İstatistikleri

 

 

Diğer Fotoğraflar