Turkcell 3-0 QNB Finansbank

Turkcell 3-0 QNB Finansbank
16.01.2022

Son finalist Turkcell, çıktığı ilk maçı set vermeden almayı başardı.

Turkcell maça çok hızlı başladı ve 5-0'la rakibine erken mola aldırdı. Mola sonrası QNB Finansbank biraz daha toparlanmış gözükse de savunmadaki basit hatalar lacivert bordolular adına eksi yazdı. Gözde Salihoğlu ve Gözde Kaya Coşan'ın sayılarıyla ritmini iyi koruyan Turkcell Rana Gözgönül'ün de onlara katılmasıyla farkı açmaya başladı ve seti sonlandırdı (25-9).

 

İkinci sete de iyi başlayan takım Turkcell oldu. Güliz'in etkili servisleriyle oyunu dengede tutan QNB Finansbank, file önünde savunmasını sıkılaştırınca skor almaya başladı. Turkcell'de Gözde Kaya Coşan file önünde etkili smaçlarıyla farkın açılmasını sağladı ve rakibine mola aldırdı. Mola sonrası toparlanan QNB Finansbank Güliz'in köşeden etkili smaçlarıyla adeta yeniden dirildi. Bir ara 8'e çıkan farkı 3'e kadar indiren lacivert bordolular rakibine mola aldırmayı başardı. Mola sonrası Turkcell ivmesini yukarı kaydırdı ve skoru 2-0'a getirdi (25-17).

 

Üçüncü sette QNB Finansbank maça ortak olmaya çalıştı. Savunmada Canan ve Hayriye'nin çabaları takıma direnç katarken hücumda Güliz faktörü farkın açılmasını önledi. Uzun süre dengede giden üçüncü sette Rana servise geçince Turkcell yeniden momentum yakaladı. QNB Finanbank'da yapılan basit hatalar hem setin hem de maçın özeti gibiydi. Turkcell ritmini kaybetmeyince 2022 sezonunda çıktığı ilk maçı set vermeden kazandı (25-10).

Diğer Fotoğraflar