Turkcell 3-1 QNB Finansbank

Turkcell 3-1 QNB Finansbank
29.01.2023

İki birbirine denk takımın mücadelesinden galip ayrılan 3-1’lik skorla Turkcell oldu. Turkcell grup ikinciliğini sağlama aldı.

Maç beklendiği gibi heyecanlı başladı (6-6). QNB Finansbank dört sayılık bir seri yakaladı ve Turkcell molası geldi (6-10). Mola sonrası Turkcell rakibini yakaladı (13-13). Turkcell iki farkla öne geçince QNB Finansbank molası geldi (17-15). Setin sonlarında iki takım da maça var gücüyle asıldı (24-24). Turkcell rakibinin iki kez set sayısı attığı seti 27-25'lik skorla kazandı ve önde geçti (1-0). İlk sette Serkan (QNB Finansbank) ve Necati (Turkcell) sahanın en iyileri olarak göze çarptılar.

QNB Finansbank ikinci sete "iyi savunma" + "kontollü hücum" ile başladı ve altı sayılık avantaj elde etti (4-10). Turkcell rakibini bir ara yakalar gibi olsa da QNB Finansbank hız kesmedi (14-19). QNB Finansbank bu kez rakibinin geriden gelmesine izin vermedi ve 25-18'lik skorla maça denge getirdi (1-1). İlk sette özellikle sevislerle takımına katkı sağlayan Ali (QNB Finansbank) ikinci sette file önünde de başarılıydı ve takımının seti kazanmasında önemli rol oynadı.

İkinci sette bir türlü istediği oyunu oynayamayan Turkcell üçüncü sete iyi giriş yaptı (9-5). Serkan istediği pasları aldığı anlarda çok etkiili smaçlar vurdu ve takımını oyunda tuttu (19-19). Nurşan Güllü son bölümde oyuna kenardan müdahale etti ve lider pasörü Taner'i kenara alarak Oğuzhan'ı pasörde kullandı ve üçlü hücum turuyla seti kazan Turkcell oldu (25-19).

QNB Finansbank dördüncü sette oyuna konsantre olmakta zorlanınca Turkcell sekiz sayılık bir fark elde etti (10-2). Turkcell farkı her geçen rally'de daha da açtı ve seti 25-10 maçı da 3-1 kazanan taraf oldu.

Serkan 20 sayıyla oynerken Necati 18 sayıyla Turkcell'de öne çıkan isim oldu.

Maçın İstatistikleri

 

Diğer Fotoğraflar