Turkcell Nefes Aldı

Turkcell Nefes Aldı
26.12.2011

Zorlu D Grubu nda ilk maçını kaybeden Turkcell, Unilever i 3-1 le geçmeyi başardı ve çok önemli bir üç puanı hanesine yazdırdı.

Maçta ilk sayı avantaj topunu iyi değerlendiren Denizhan Koçoğlu'ndan (Unilever) geldi. 4-4'e kadar maç dengede gitti.  Turkcell Özgür Topal'ın ortadan hücumlarıyla teknik molaya 8-4 önde girmeyi başardı. Unilever'de kaptan Murat Güneş ters elle çok iyi hücumlar yaptı ancak Turkcell farkı korudu (12-8). File önünü Deniz Aksoy'la iyi kullanmaya başlayan Turkcell 16-10 öne geçti. Farkı açan Turkcell ilk seti 25-13 kazandı.

İkinci sete ilk setin durgunluğunu üzerinden atarak başlayan Unilever Erhan Önal'ın akıllı pasları, Özgür Ünal ve Burak Balbal'ın hücumlarıyla 8-5 öne geçti. Unilever skoru 15-10'a getirince Turkcell koçu Emrah Aksoy mola aldı. Mola sonrası Murat Güneş'in hücumunda Turkcell file yapınca teknik molaya Unilever 16-10 önde giren taraf oldu. Karşılıklı mücadele izleyenlere keyif veriyordu ve bu sette motivasyonu daha yüksek olan Unilever farkın kapanmasına izin vermedi. Seti 25-17 kazanan Unilever durumu eşitledi (1-1).

Üçüncü sette Turkcell 3-0 öne geçti. Teknik molaya 8-5'lik skorla girilirken Turkcell 13-10'a kadar farkın kapanmasına engel oldu. Bu sette ortadan hücumu daha çok kullanan takım sayıların sahibi olurken ikinci teknik molaya Turkcell 16-12 önde girdi. Hüseyin İshanlıoğlu'nun üst üste kullandığı sekiz servis oyunu kopardı ve Turkcell seti 25-13 kazandı.

Dördüncü sete kaptan Taner Etkin'in servis sayılarıyla başlayan Turkcell molaya 8-3 önde girdi. Üçüncü seti kazanmanın moraliyle çok iyi konsantre olan Turkcell'in dokuzuncu sayısı aynı rallyde üç Unilever hücumuna yapılan üçüncü blokla geldi. İkinci teknik molada skor 16-7 Turkcell lehineydi. Unilever hücumlarını auta kullanıp Turkcell file üzerinde etkili olunca set 25-13 Turkcell lehine sonuçlandı (3-1).  Zorlu grupta üç puan Turkcell'e nefes aldırdı.