Turkcell Set Vermeden Çeyrek Final’de

Turkcell Set Vermeden Çeyrek Final’de
18.03.2023

İkinci turun ilk mücadelesinde takımlar oyuna adapte olmakta zorlandı. Karşılıklı sayılarla ısınmaya başlayan iki takım arasından Turkcell hücumda doğru tercihler yaparak arka arkaya sayılar bulmaya başladı. Skor 4-11 olduğunda Garanti BBVA molaya gitti. Mola sonrası da Turkcell etkin oyununa devam etti. Yusuf Demir ve Ozan Karakoç'un etkili performansıyla oyuna dönmeyi başaran Garanti BBVA krtik sayılar kazanmayı başarsa da Turkcell skor avantajını korumayı başardı ve seti hanesine yazdırdı (12-25).

İkinci sette kaldığı yerden devam eden Turkcell'de Taner'in manşetteki başarısı takıma sayı olarak geri döndü. Hücumda gelen arka arkaya basit hatalar ise Garanti BBVA'yı oyuna döndürdü. Savunma düzenini oturtmayı başaran ve direncini artıran yoncalar farkı azaltarak rakibini yakaladı. Burak Birsel'in savunmasını Yusuf Demir harika bir çapraz smaçla tamamladı ve skor 8-10 oldu. Ozan Karakoç'un etkili servisleriyle motivasyonu daha da artan Garanti BBVA geriden gelerek öne geçmeyi de başardı ve 13-10'da Turkcell mola aldı. Moladan sayılarla dönen Turkcell skora yeniden denge getirdi. Pozisyon hatasından gelen sayıyla öne geçmeyi de başaran sarı mavililer Burak Birsel'in etkili smacına blokta yetersiz kalınca skor yeniden eşitlendi. İlk sete oranla çok daha dengeli ve mücadele gücü yüksek bir oyun izleten iki takım da seti arzulayan görüntüleriyle sinerjiyi yukarı çektiler. Uzun süre iki takıma da gidip gelen oyun dengesi setin son sayılarına doğru bozulmaya başladı. Necati Türkyılmaz file önünden çıkardığı sayılarla takımını rahatlattı. Son sayıları doğru oynayan Turkcell ikinci seti de hanesine yazdırmayı başardı (19-25). 

Üçüncü seti alarak maça yeniden ortak olmak isteyen Garanti BBVA motive bir başlangıç yaptı. Savunma direnciyle oyunda kalan ve Burak Birsel'in hücumdaki etkinliği ile sayılar bulan yoncalar setin ilk bölümünü önde geçirdi. Kerim Kazokoğlu file savunmasında önemli katkılar verdi ve Turkcell skora yeniden denge getirdi. Uzun süre dengede giden mücadelede Turkcell son bölüme doğru oyuna ağırlığını koydu.15-18'de Garanti BBVA molaya gitti. Molanın ardından Turkcell savunmada basit hatalar yapsa da Barış Ölmez'in hücum performansı takıma seti ve maçı getirdi (22-25).

Turkcell çeyrek finale yükslerek Ekol Lojistik'in rakibi oldu.

 

Not: Maçın istatistik raporu daha sonra yayınlanacaktır.

Diğer Fotoğraflar