Unilever Çeyrek Finalde

Unilever Çeyrek Finalde
15.01.2012

Geçtiğimiz yılın finalisti Tüpraş karşısında çok iyi oynayan Unilever kısıtlı kadrosuyla zorlu rakibini 3-1 le geçerek adını çeyrek finale yazdıran son takım oldu. Beklemediği bir zonuç alan Tüpraş lı oyuncular sahadan ayrılırken rakibinne centilmence başarılar dilemeyi unutmadı.


Maça hızlı başlayan Unilever 4-1 öne geçti. Tüpraş her zaman sergilediği oyunundan uzak görünürken Unilever ritmini bozmayarak teknik molaya 8-3 önde giren taraf oldu.  Mola sonrası skor 10-3 olsa da Murat Yılmaz'ın çabaları takımı ateşledi ve toparlanan Tüpraş farkı eriterek oyuna ortak oldu (15-15).  Geriden gelen Tüpraş molaya 16-15 önde girdi.  Savunmadan çıkan toplar ve hücumdaki başarılı vuruşlar Tüpraş'ı sette sonuca götürdü. Mehmet Ali Belek'in smaç sayısıyla ilk set Tüpraş'ın oldu (25-19).

İkinci sete moralli başlayan Tüpraş bloktaki etkinliğini sürdürünce skor 4-0'a geldi. İlk teknik molaya 8-5 Tüpraş üstünlüğüyle girildi. Takımını yerinde paslarıyla iyi yönlendiren Erhan Görgül oyuna başarılı servislerini de katınca Unilever skoru 13-13 yaptı. Murat Yılmaz'a iyi blok yapmaya başlayan Unilever takımı ikinci teknik molaya 16-14 önde giren taraf oldu. Tüpraş 20. sayıda beraberliği sağladı. Unilever sürekli aynı altı oyuncuyla oynamasına rağmen dirençli oyununu sürdürmeye devam etti (22-20).  Skor 24-23'ken Burak Balbal'ın smaç sayısıyla Unilever seti 25-23 kazanarak durumu eşitledi (1-1).      

İki takımında maçı kazanmayı ne kadar çok istediği üçüncü set başındaki mücadeleden belli oluyordu. Skor 7-7'iken Murat Yılmaz'ın smaç sayısıyla Tüpraş ilk teknik molaya bir farkla önde girdi.  Mola sonrasında Burak Balbal etkili oyununu sürdürdü ve smaçlarıyla Unilever'i 10-8 öne geçirdi. Tüpraş kopmak istemiyordu ve ilerleyen bölümlerde Unilever'in iki hücumu filede kalınca ikinci teknik molaya 16-14 Tüpraş üstünlüğüyle girildi. İki takımında farkı açma çabaları sonuçsuz kalıyordu ve hücumların yanı sıra yapılan basit hatalarla oyun 20-20'ye kadar dengede gitti. Özkan Dikici'nin auta giden vuruşunun ardından Mehmet Ali Belek'in hatalı manşetiyle Unilever 22-20 öne geçti. Karşılıkla sayılarla skor 23-21 oldu. Mehmet Ali Belek'in bantta kalan smacı ve yine bir sonraki hücumda aynı oyuncuya Çağlar Alhan ve Denizhan Koçoğlu'nun yaptığı ikili blokla Unilever seti 25-23 kazandı.

Oyunun genelinde attığı pasların yanı sıra çevirdiği toplarla takımını ayakta tutan isimlerin başında gelen Erhan Görgül dördüncü sette de çok iyi bir oyun ortaya koydu. Unilever Özgür Ünal, Murat Güneş ve Burak Balbal üçlüsüyle sert vuruşlar yaparak Tüpraş savunmasına zor anlar yaşatıyordu. İlk teknik mola 8-4 Unilever üstünlüğüyle geçildi. Tüpraş bloklarda zorlanmaya başladı ve Murat Yılmaz'ın hem hücumda hem defansta gösterdiği çaba farkın açılmasına engel olamayınca skor 19-11'e kadar geldi. Farkın açılmasıyla oyundan düşen Tüpraş karşısında akıllı hücumlar yapan Unilever seti 25-16 maçı da 3-1 kazanarak 2009-2010 sezonunda olduğu gibi çeyrek finale çıkma başarısını gösterdi. Geçtiğimiz yılın finalisti Tüpraş bu sezona da çok iyi başlamıştı ancak turnuvaya ikici turda veda ederken rakiplerini centilmence tebrik etmeyi unutmadı.