Vodafone’nun Kadınları Finalde

Vodafone’nun Kadınları Finalde
06.02.2012

Fonex Şirketler Kadınlar Voleybol Ligi nin tek namağlup takımı Vodafone KPMG karşısında setlerde çok zorlansa da sahadan 3-0 galip ayrılarak finale yükselen ilk takım oldu. KPMG ise bronz madalya mücadelesi verecek.


Kadınlar liginin yarı finalleri KPMG servisiyle başladı. Karşılıklı mücadele içinde geçen rallyler sonunda Vodafone ilk teknik molaya 8-5 önde girdi. Mola sonrası Vodafone iyi savunma yapıp hücumda da etkili olmaya başlayınca skor 11-5'e geldi. Senem Türker'in smaç sayısıyla ikinci teknik mola 16-7 Vodafone üstünlüğüyle geçildi. KPMG'nin pasörü Ceren Tekel oyunun bu bölümlerinde İpek Arkaya'yı daha çok kullandı ve KPMG farkı eritmeye başladı. Vodafone üst üste kaybedilen sayılarla bir an oyun düzenini bozdu. Skor 21-21'de eşitlendi ve KPMG setin başından beri ilk defa öne geçti (22-21). Beraberlik serisi 23-23'e kadar devam etti. Skoru 24-23 lehine çeviren Vodafone KPMG'nin file yapmasıyla seti 25-23 kazanarak final kapısını araladı.

İlk setin başındaki tutukluğunu üzerinden atan KPMG ikinci sete daha iyi başladı ve 8-5 öne geçti. Skor 11-7'den 11-10'a gelince KPMG mola aldı. İlk setin sonlarında yaşanan çekişme bu bölümde tekrar başladı ve 14-14'e kadar sayılar paylaşıldı. Yaptığı 28 atakla takımının en çok hücum yapan oyuncusu olan Ayça Onur'un smaç sayısıyla Vodafone ikinci teknik molaya 16-14 öne girdi. Vodafone – KPMG arasındaki çekişme set sonuna kadar devam etti. Farkı koruyan Vodafone seti 25-23 kazanarak 2-0 öne geçti.

KPMG üçüncü sete moralsiz başladı ve Vodafone 7-3 öne geçti. Ancak KPMG sete konsantre olmakta gecikmedi. Pelin'in etkili servisleriyle toparlanan KPMG Ceren Tekel'in plasesiyle durumu 7-7 yaptı. Vodafone Ayça'nın sayısıyla teknik molaya önde girdi. Setin devamında savunmada etkili olan Vodafone avantaj sağlayarak farkı açmaya başladı (16-11). Seti 25-18 maçı da 3-0 kazanan Vodafone final biletini alan ilk takım oldu.


Maçın istatistikleri için tıklayınız...