Yarı Final Bileti KPMG’nin

Yarı Final Bileti KPMG’nin
18.03.2023

Karşılaşmaya iki takım da motive başladı. Günün enerjisi en yüksek maçı olmaya aday müsabakada ilk dakikalar karşılıklı sayılarla geçildi. KPMG maça çabuk ısındı ve vites artırdı. Ece'nin etkili servisleri rakip alanda hatalar getirdi ve skor 6-1'e geldiğinde Türk Hava Yolları mola aldı. Mola sonrası da hız kesmeyen KPMG farkı korumaya devam etti. Yeşim'in ortadan hücumlardaki etkinliği takımına avantaj getirdi. Kolay pes etmeyen Türk Hava Yolları savunma direncini artırarak farkı azaltmak istese de KPMG oyun hakimiyetini vermedi. Motivasyonunu koruyan ve farkı giderek açmaya başlayan yeşil mavililer etkili servislerine devam ederek ilk setin sonucunu belirlemekte zorlanmadı (25-16).

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. Türk Hava Yolları ilk sete oranla çok daha konsantre bir şekilde sete giriş yaptı. Alkış seslerinin ve salondaki sinerjinin giderek arttığı dakikalarda iki takım da mücadele dozunu artırdı. Esra file önünde etkili olmaya başladı ve KPMG skor avantajını eline geçirdi (9-6). Skor 10-6 olunca Türk Hava Yolları antrenörü İzzet Yiğit Alkılınç mola aldı. Mola dönüşü direnci artırsa da KPMG'nin etkili hücumlarını savunmakta zorlanan kırmızı beyazlılar 15-9'da ikinci molasını istedi. İkinci moladan çok daha verimli dönen Türk Hava Yolları farkı azaltmayı başardı ancak KPMG'nin pes etmeye niyeti yoktu. Betül'ün pas organizasyonundaki başarısı Münteha ve Esra'nın ellerinde sayıya dönüşünce KPMG moral depoladı. Türk Hava Yolları, Ezgi Dinç'in ortadan hücumlarıyla adeta sete yeniden tutundu (20-20). KPMG arka arkaya iki mola aldı. Esra'nın servise geçtiği pozisyonda seti bitirmeyi başardı (25-23).

Üçüncü sete hızlı bir giriş yapan Türk Hava Yolları bunun karşılığını 3-0'la aldı. KPMG, Esra'nın smacıyla oyuna döndü. Esra gitti denilen bir sayıyı daha takımına kazandırınca skor 4-4'e geldi. KPMG iyice ivme yakalayarak farkı açmaya başladı ve 9-6'da Türk Hava Yolları molası geldi. Mola sonrası KPMG hız kesmedi ve rakibine ikinci molasını aldırdı (16-11). Türk Hava Yolları bloklarda başarı sağlayarak savunma direncini artırdı ve farkı azalttı ancak KPMG'nin yarı final inadı çok yüksekti. Set sonunu daha iyi oynayan ekip maçı set vermeden kazanarak yarı finale uzandı (25-21).

Özellikle savunma direnci ve yüksek enerjisiyle dikkate çeken Türk Hava Yolları bu maçta tutuktu. Ezgi takımını ayakta tuttarken İrem alışık olduğumuz oyunundan uzaktı. KPMG ise altıncı kez son dört arasına girmeyi başardı ve final için rakibini beklemeye başladı. Ece 23 sayıyla maçın yıldızı oldu.

 

Maçın İstatistik Raporu

Diğer Fotoğraflar