Yine Ravago Group

Yine Ravago Group
23.01.2012

Geçtiğimiz sezon çeyrek finalde karşılaşan iki ekibin yolları yine çeyrek finalde kesişti. Ravago Group bu sezon da kazanan takım oldu. Maç içinde bir çok kırılma anı vardı ancak dördüncü settin son anlarında, Turkcell hücumunda top öldü derken Şener Mutlu nun rövaşatayla çevirdiği top Ravago Group adına unutulmazdı. Skor 24-22 olacakken 23-23 ü yakalayan Ravago Group seti kazanarak maçı 3-1 e getirdi. Turkcell ikinci yıldız hedefini önümüzdeki sezona devretti.


Maç Ravago Group servisiyle başladı. Setin başında öne geçen Turkcell teknik molaya 8-5 üstün girdi. İki takımından ilk düdükten itibaren ortaya koyduğu mücadele setlerin zorlu geçeceğinin sinyalini vermişti. Ravago Group akıllı hücumlarla ve iyi defans yaparak 12-11 öne geçmeyi başardı. Teknik molaya 16-15 önde giren Ravago Group Turkcell'in tutuk oynamaya başlamasıyla farkı açtı (20-16). Turcell farkı kapatmak için varyasyonlar yapıyordu ancak istediği hücumları bir türlü gerçekleştiremiyordu. Setin son sayısı Turkcell'in yıldızlarından Taner Etkin'in file hatasıyla geldi. Ravago Group ilk seti 25-18 kazanarak yarı final için ilk adımı attı.

İkinci sete de Turkcell iyi başladı ama ilk sette olduğu gibi oyundan kopmadı. İlk teknik mola 8-4 Turkcell üstünlüğüyle geçildi. İşi sıkı tutan Turkcell defans ve blok anlayışıyla Ravago Group'un hücum oyuncularının çabasını boşa çıkartıyordu. İkinci teknik molaya 16-11 önde giren Turkcell Hüseyin İshanlıoğlu'nun kritik toplara müdahalesi ve Özgür Topal'ın smaç sayılarıyla farkı korudu. Hüseyin İshanlıoğlu'nun maç sayısıyla seti 25-20 kazanan Turkcell durumu eşitledi (1-1).

İkinci setteki durgunluğunu üzerinden atan Ravago Group üçüncü sette rakibine öne geçme şansı vermedi. Bu sette bir kere beraberlik yaşanırken (10-10) teknik molalara 8-6 ve 16-12 önde giren Ravago Group özellikle Tibet ve Harun'un file önündeki etkili oyunlarıyla seti 25-22 kazandı (2-1).

Dördüncü sette müthiş bir çekişme vardı. 4-4'den sonra Turkcell üst üste bloklarla farkı açtı ve 8-5 öne geçti.  Karşılıklı sayılar, uzun süren rallyler seyir zevkini yükseltti.  İsmail'in üç kez üst üste yaptığı başarılı defans Ravago'yu ateşledi. Sayıyı kazanan Ravago Group önce berberliği sağladı ardından 16-15 öne geçmeyi başardı. Set içinde bir çok kırılma anı vardı ancak hafızalara kazınan Şener Mutlu'nun öldü denen topu rövaşatasıyla kendi oyun alanına çevirmesiydi. Devamında rally'nin Ravago Group sayısıyla sonuçlanması beklide kader anıydı.  Turkcell 24-22 öne geçecekken bu sayıyla skor 23-23 oldu.  İsmail Bektaş servisi kaçırınca Turkcell 24-23 öne geçti. Set sayısı için hücum eden Turkcell'in topu filede kaldı (24-24). 26-25 Ravago Group öne geçti. Tibet Turgut'un smaç sayısıyla Ravago Group'a çeyrek final biletini aldı.

Eski şampiyon turnuvaya çeyrek finalde veda etti. Geçtiğimiz sezonun dördüncü Ravago Group ise bu sezon madalya için yoluna devam etti.