Zorlu Maçı "Turkcell" Kazandı

Zorlu Maçı "Turkcell" Kazandı
23.01.2012

Kadınlar liginde son çeyrek final müsabakası Turkcell ile Tüpraş arasında oynandı. Müthiş savunma yapan Tüpraş ilk seti aldı. İkinci setin sonlarında Yeşim Köprülü’nün auta giden topu Tüpraş adına kader anıydı. Geriden gelen Turkcell maçı 3-1 alarak yarı finale çıkan son takım oldu. Tüpraş takım savunması adına güzel örnekler verdi.

Çeyrek finalin son maçı Turkcell servisi ile başladı. Oyuna çok iyi başlayan Tüpraş teknik molaya 8-5 önde girdi.  Dublajda iyi toplar çeviren Rezan Erdoğan takımına bir sayıda servisten kazandırdı ve Tüpraş farkı açmaya başladı. Turkcell bir türlü oyuna tutunamadı. Bunda Tüpraş'ın yaptığı dirençli defansın rolü çok büyüktü. Deren Ataç'ın servisteki etkinliğiyle Tüpraş ikinci teknik molaya 16-7 önde giren taraf oldu. İyi servis atan Tüpraş takımında Yeşim Köprülü'de takımına iki sayı kazandırınca skor 18-9 oldu. Seti 25-13 kazanan Tüpraş yarı final için ilk adımı attı.

İkinci sette seyirciler, oyuncular ve teknik ekip hop otorup hop kalktılar. Uzun rallylerşn yaşandığı sette Tüpraş başladı ve Deren Ataç'ın etkili servisleri ve yapılan akıllı hücumlara, Turkcell'den basit hatalarda eklenince Tüpraş 6-1 öne geçti. Turkcell Gözde ve Mezağo ile toparlanmaya çalıştı ve skor 6-5 olunca Tüpraş molası geldi. Farkı koruyan Tüpraş teknik molaya 8-7 önde girdi. Başa baş mücadele devam ederken Turkcell Ece Akçiçek'in plasesiyle 11-10 öne geçti. Servis hakkını kazanan Turkcell bunu iyi değerlendirdi. Tüpraş Deniz Cantutan'ın servislerine manşet almakta zorlanınca skor 14-10'lara geldi. Oyundan kopmayan Tüpraş Gökçe'nin dört numaradan smacıyla beraberliği yakaladı 14-14. Turkcell ikinci teknik molaya önde girse de Tüpraş 19-19'da tekrar skoru dengeledi. Canan Çetinkaya'nın iyi müdafaası Tüpraş öne geçti. Skor 21-19 olunca Turkcell molası geldi. Mola sonrası Gözde'nin süper smacı Turkcell'e 20 . sayısını kazandırdı. Yeşim Köprülü kritik sayıda manşet hatası yapınca Turkcell skoru 22-22 yaptı. Nefes kesen rallyler sonunda farkı ikiye çıkaran Turkcell Deniz Cantutan'ın servisiyle seti 25-22 kazanarak oyuna geri döndü.

Turkcell Mezağo'nun sayısıyla üçüncü sette teknik molaya üç farkla önde girdi. Karşılıklı servislerden alınan sayılarla skor 12-9 oldu. Turkcell farkı açarak ikinci teknik molaya 16-11 önde girmeyi başardı. Rallylerde gülen taraf Turkcell oldu ve seti 25-18 kazandı.

Maçta 2-1 öne geçen Turkcell dördüncü sete daha moralli başladı. Hücumda istediği pasları almaya başlayan Turkcell smaçörleri farkı açtı (8-2). İkinci teknik molada 16-5 Turkcell üstünlüğüyle geçildi. Aradaki fark açılınca motivasyonu düşen Tüpraş sete tutunmakta zorlandı. Turkcell seti 25-13 maçı da 3-1 kazanarak yarı finale merhaba dedi.

Güçlü rakibi karşısında özellikle ilk iki sette dirençli bir oyun ortaya koyan Tüpraş nasıl iyi bir savunma yapılacağının örneklerini sergiledi.