Zorlu Maçın Sonunda "KPMG" Güldü

Zorlu Maçın Sonunda "KPMG" Güldü
18.03.2023

Müsabakanın başında iki takım da konsantre olmakta zorlanınca setin ilk dört sayısı da hatalardan geldi. QNB Finansbank'ın savunmada yaptığı basit hatalar KPMG'ye avantaj getirdi ve skor 3-8 oldu. Serkan Demir'in filede olduğu pozisyondaki avantajını kullanan QNB Finansbank arka arkaya sayılar çıkartarak skora bir anda denge getirdi. KPMG savunma direnciyle oyuna geri döndü ve farkı yeniden açarak rakibine mola aldırdı. Mola sonrası QNB Finansbank geri dönmek istese de KPMG farkı korumayı başardı ve 14-19'da bordo mavililer ikinci molasına gitti. İkinci molanın ardından ivme yakalayan QNB Finansbank skoru 17-20 yaparak farkı üçe indirdi. Serkan Demir'in yeniden filede pozisyon almasıyla skor almayı başaran QNB setin son sayıları yaklaşırken rakibini yakalasa da KPMG set kapanışında hata yapmadı ve ilk setin kazananı oldu (21-25).

İkinci set karşılıklı sayılarla başladı. Canan'ın pas organizasyonuna geçmesiyle ivme yakalayan QNB Finansbank skoru 9-5 yaparak rakibine mola aldırdı. Serkan'ın yaşadığı talihsiz sakatlık sonrası takım boyu kısalan QNB Finansbank'a karşı KPMG ivme yakalayarak farkı kapattı. Ancak QNB Canan'ın etkili servislerini de kullanarak farkı yeniden artırdı. Hücumda çok basit hatalar yapan KPMG rakibine direnç göstermekte zorlandı. Setin son bölümü iki takım adına da hatalarla geçilirken Erkan Yılmaz'ın etkili performansıyla oyuna dönen KPMG skoru 19-20'ye getirerek beş sayı farktan geri dönmüş oldu. Ali Duymaz'ın smacı QNB Finansbank'a enerji getirdi. Skor 21-21'de dengelendi. Erkan'ın gitti denilen sayıda yaptığı savunma KPMG'ye ekstra bir sayı getirince QNB Finansbank demoralize oldu ve maçta skor KPMG adına 2-0 oldu.

Üçüncü set karşılıklı sayılarla başladı (3-3). Setin başlarında bocalasa da ikinci bölümde Serkan'ın yokluğunu hissettirmeyen QNB Finansbank ekibi farkı bir ara üç sayıya kadar çıkardı. Ali Duymaz etkili smaçları ile farkın açılmasında önemli isimlerden oldu. 14-11'de KPMG antrenörü Muharrem Polatdemir takımı molaya çağırdı. Mola sonrası hücumda aksiyon alan KPMG farkı indirmeyi başarsa da file önünde gelen basit hatalarla skor 18-14'e geldi. İkinci mola hakkını da kullanan mor mavililer moladan sayıyla döndü. QNB Finansbank yakaladığı skor avantajını koruyarak sonuca gitti ve seti hanesine yazdırdı (25-20). 

Dördüncü sete QNB Finansbank etkili başladı (3-1). KPMG çabuk toparladı ve skora denge geldi. QNB Finansbank'ta Sinem ve Özgür'ün savunmadaki performansları göz doldururken arka arkaya gelen basit hatalar KPMG'ye skor avantajı sağladı. Serkan Demir sakat sakat oyuna girdi ve QNB Finansbank adına oyunu değiştiren isim oldu. Kenar sinerjisiyle birlikte motive olan bordo mavililer skora 13-13'te denge getirdi. 18-17'de KPMG molası geldi. Setin son sayıları inanılmaz bir düelloya sahne oldu. Karşılıklı kritik sayılar son anlara damga vurdu.  24-23 gerideyken antrenör Özer Tunalı arka arkaya iki mola alarak taktik uygulasa da maçın kazananı KPMG oldu (23-25).

Mücadelesiyle iki takımda izleyenlere keyifli voleybol izletmeyi başardılar. KPMG 3-1 skorla turu geçti ve Türk Hava Yolları'yla eşleşti.

Hasta olan Müjdat ve Enes alışıldık görüntülerinden uzaktı. Serkan sakatlığına ve uzun süre kenarda olmasına rağmen yine elinden gelenin en iyisini yaparken Ali Duymaz (17 sayı) QNB adına maçın yıldızlarındandı. KPMG'de ise Erkan Yılmaz grupların son haftasındaki performansıyla ödülü ne kadar hak ettiğini bir kez daha gösterdi ve toplamda 24 sayıya ulaştı.

 

Maçın İstatistik Raporu

Diğer Fotoğraflar