Zorlu Yarı Final Maçında Gülen Taraf "Arçelik"

Zorlu Yarı Final Maçında Gülen Taraf "Arçelik"
06.02.2012

Geçtiğimiz yılın dördüncüsü olan ve bu sezon final arayan Ravago ilk kez katıldığı zorlu ligde yarı finale çıkmayı başaran Arçelik karşı karşıya geldi. Zorlu geçen maçı 3-1 kazanan Arçelik final biletini aldı.

Daha az hatan yapan Ravago 8-5'lik üstünlükle ilk teknik molaya önde girdi. Arçelik rakibini setin ortalarında yakaladı (14-14). İkinci teknik molaya iki sayı geride giren Arçelik ardı ardına sayılarla ilk kez öne geçti (19-16). Arka arkaya sayılarda öne çıkan isim Kürşad Yılmaz'dı. Ravago bu dakikalarda Arçelik'i durdurmakta zorlandı (23-18). Arçelik yakaladığı avantajı koruyarak setin sahibi (25-21) oldu.

Arçelik ikinci sete Gökçe'nin üstün performansıyla fırtına gibi bir giriş yaptı (4-0). Ravago Tibet ve Harun'la fırtınayı biraz olsun dindirdi (3-5). Ravago manşette zorlanınca Arçelik farkı tekrar açtı (11-5). Ravago'lu oyuncuların var güçleriyle rakibini yakalama çabası sonuç verince fark bir sayıya kadar indi (12-13). Bu dakikalarda adeta Ravago kovalıyor, Arçelik kaçıyordu (19-14). İki takımın dişe diş oyunlarıyla seyirciler hop otorup hop kalkıyorlardı. Arçelik yakaladığı 5 sayılık avantajını setin sonuna kadar korudu ve final yolunda dev bir adım attı (25-20). Ravago'da kenarda takımı toparlayacak bir antrenör bulunmaması böylesine iyi oyunculardan kurulu bir takım için büyük dezavantajdı.

Kritik ikinci seti kaybeden Ravago Group moralsiz başladığı üçüncü sette çabuk toparlandı. Dengede giden oyunda iki takım da fark üretemedi (10-10). Ravago Group bu setin final için son şansı olduğunun bilincinde ve tüm oyuncular ilk iki sete oranla çok daha konsantrelerdi (15-13). Set bir Arçelik'e bir Ravago'ya gelip gidiyordu (21-21). Ravago kritik anlarda sayıları lehine çevirmeyi başardı ve seti kazandı (25-22).

Ravago servisiyle başlayan 4. sette kaptan İsmail'in istekli oyunu takımını coşturdu ve Ravago durumu 12-8'e getirerek önemli bir avantaj yakaladı. Taner Gürgen'in süper servisleriyle yeniden eşitlik sağlandı (12-12). Arçelik önemli oyuncusu Gökçe'nin sakatlandığı anda maçın başından beri sürekli file üzerinde mücadele ettiği Tibet'in filenin diğer yanından uzattığı dostluk eli böylesine kritik anlarda dahi sporun güzel yanlarını biz izletti. İnanılmaz sette eşitlik sürekli devam etti (16-16, 17-17, 19-19, 20-20, 21-21, 22-22, 23-23).

Nefesleri kesen dördüncü setin son anlarında Arçelik'te usta bir isim ön plana çıktı ve takımına kritik sayıları kazandırdı. Sayıları kazandıran bir oyuncu değil bir antrenördü. Arçelik takımının başında salondaki yerini alan, 25 yıllık profesyonel voleybol hayatında oyun zekası ve nokta manşetleriyle voleybol severlerin hafızalarına kazınan Hasan Körfez, tecrübesi ve yerinde müdahaleleriyle fark yaratınca set 25-23 maç 3-1 Arçelik'in oldu.

Maçın istatistikleri için tıklayınız...