Finallerin Takımı "Turkcell"

Finallerin Takımı "Turkcell"
26.02.2022

Yarı finalin ilk müsabakasında İş Yatırım ve Turkcell takımları final bileti için sahaya çıktı. Turkcell ilk defa tam kadro sahada yer alırken İş Yatırım file önünde Gülce’yi aradı... İlk seti Turkcell ikinci seti İş Yatırım aldı. Üçüncü ve dördüncü sette oyunda üstünlüğünü kuran Turkcell üst üste üçünce kez finale çıktı.

Pasör çaprazı pozisyonunda Rana'nın etkili oyunuyla skorlar üreten Turkcell maça avantajlı başladı. Zehra'nın ortadan hücumlarını bloklamakta zorlanan İş Yatırım maçın ilk sayılarında geri düşse de manşette doğru pozisyon almaya başlayınca oyunu dengeye getirdi (10-10). Skor 15-18'e geldiğinde İş Yatırım molaya gitti. Mola dönüşü Turkcell, İlke'nin de köşeden devreye girmesiyle hücumda etkili oldu ve ilk seti kazanmayı başardı (19-25). 

Turkcell sete iyi başlasa da Pelin'in hücumda performans koyması İş Yatırım'ı öne geçirdi. 13-8'de Turkcell mola alarak rakibinin hızını kesmek istedi. Mola sonrası toparlanan Turkcell farkı eritmeyi başardı (15-14). İş Yatırım savunmada direnç ortaya koydu ve farkı yeniden yukarı çekti. Setin son sayılarına doğru Turkcell önemli bir ivme yakalayıp rakibine mola aldırsa da İş Yatırım maç skoruna denge getirmeyi başardı (25-21). 

İlke'nin etkili servisleri üçüncü setin başına damga vurdu. Takımına arka arkaya 3 sayı birden kazandıran İlke, önemli bir avantajı da takımına getirmiş oldu. 4-11'de İş Yatırım'ın molası geldi. Mola sonrası hız kesmeyen Turkcell farkı 9 sayıya kadar çıkardı. File önünde kritik sayılar çıkaran Turkcell'e karşı İş Yatırım manşet almakta zorlandı. Skor 10-20'ye gelince İş Yatırım adına anrenör Ömer Baydar ikinci molasını aldı. Set sonunu az hatayla geçen Turkcell rakibine geri dönme şansı tanımadı ve üçüncü seti hanesine yazdırdı (12-25). 

İş Yatırım tamam mı devam mı niteliğindeki sete etkili başladı ancak Turkcell çabuk toparladı ve öne geçmeyi başardı. Zehra'nın etkili servisleri takımına arka arkaya sayılar getirdi ve 5-9'da İş Yatırım molası geldi. İş Yatırım oyuncuları skorun da verdiği etkiyle demoralize oldu ve istediklerini sahaya yansıtamamaya başladı. Skor 6-14'e gelince İş Yatırım'dan ikinci mola geldi.  Skor avantajını iyi kullanan Turkcell set sonunu da iyi oynayarak final biletinin sahibi oldu (19-25). 

1 - 3
1. Set
19
Set Skoru
25
22 dakika
2. Set
25
Set Skoru
21
23 dakika
3. Set
12
Set Skoru
25
20 dakika
4. Set
19
Set Skoru
25
20 dakika
1 saat 25 dakika

Diğer Fotoğraflar