İlk Finalist "Anadolu Hayat Emeklilik"

İlk Finalist "Anadolu Hayat Emeklilik"
19.02.2022

İki eski şampiyonun karşı karşıya geldiği yarı final maçında Anadolu Hayat Emeklilik set vermeden finale çıkmayı başardı. Turkcell yine madalya mücadelesi verecek.

Müsabakaya iyi başlayan taraf Turkcell olsa da Gökay'ın etkili servisleri Anadolu Hayat'ı avantajlı konuma getirdi. Skor 7-3 olunca Turkcell mola aldı. Anadolu Hayat farkı açmak istese de Barış ve Emre ile bloklarda iyi konumlanan Turkcell önemli sayılar kazandı. 12-8'de izleyenlere keyif veren bir ralli oynadı. Ralli sonunda sayı Anadolu Hayat'ın oldu. Emrah Bayrambaş'ın etkili servisleri sonrası fark 6'ya çıktı (16-10). Turkcell, Barış ve Gökhan'ın file önündeki etkisini iyi kullandı ve skora bir anda denge geldi (18-18). Emrah Ağca'nın etkili servisleri farkı 3'e çıkartınca antrenör Nurşan Güllü, Turkcell adına 2. molayı aldı. Turkcell farkı kapatınca Anadolu Hayat molası geldi (23-22). Mola sonrası hata yapmayan Anadolu Hayat ilk seti hanesine yazdırdı (25-22).

İkinci set karşılıklı sayılarla dengeli bir görüntü çizdi. Taner'in pasör pozisyonunda etkin oyun sergilemesiyle ivme yakalayan Turkcell, Emre'nin de file önünde performans arttırmasıyla birlike dengeyi kendi lehine çeviren taraf oldu. Turkcell'in direncine Hüseyin'in köşeden smaçlarıyla cevap veren Anadolu Hayat, oyunu dengede tutmayı başardı. 17-17'de Emrah Bayrambaş'tan gelen blok Anadolu Hayat adına kritik bir sayı olarak notlarda yerini aldı. Setin son sayılarında daha az hata yapan Anadolu Hayat maçta 2-0 öne geçti (25-21). 

Turkcell'in pes etmek gibi bir niyeti yoktu ve üçüncü sete hızlı başladı. 4-7'de Anadolu Hayat molaya gitti. Mola dönüşü Anadolu Hayat ivme yakalasa da Turkcell, Oğuzhan'ı köşede iyi kullandı ve farkı korumayı başardı. Anadolu Hayat savunmada kritik toplar çıkartarak rakibinin hücum performansını kırmayı başardı ve öne geçti. 14-12'de Turkcell molası geldi. 20-15'te ikinci molasını alan Turkcell bu moladan kazançlı döndü ve farkı bire indirdi. Son sayılarda Anadolu Hayat daha dikkatliydi ve maçı kazanmayı başardı (25-21). 

3 - 0
1. Set
25
Set Skoru
22
21 dakika
2. Set
25
Set Skoru
21
26 dakika
3. Set
25
Set Skoru
21
24 dakika
1 saat 11 dakika

Diğer Fotoğraflar